Aizvērt

Covid-19 ierobežojumus nedaudz mazina

2020. gada 17. augustā, 16:43
Raksta autors: Daiga Bitiniece
Covid-19 ierobežojumus nedaudz mazina
Tā kā Latvijā inficēto skaita pieaugums ir būtiski mazāks nekā pārējā Eiropas Savienībā, Ministru kabinets pēc epidemiologu ieteikumiem nolēmis no pirmdienas, 17. augusta, atsevišķas prasības koronavīrusa ierobežošanai nedaudz samazināt. Izmaiņas skars organizētos pasākumus un sabiedrisko ēdināšanu.
Telpās varēs pulcēties līdz 1000 cilvēkiem pašreizējo 500 vietā. Apmeklētāju skaits vairs nebūs atkarīgs no telpu izmēra. Pasākumu organizatoriem un pakalpojumu sniedzējiem jāizstrādā Covid-19 izplatības ierobežošanas plāns. Pasākumiem ārpus telpām spēkā saglabāsies norma par 3000 cilvēkiem.

Samazināta minimālā platība katram apmeklētājam, arī ēdināšanas vietās. Tie būs 3 m2 pašreizējo 4 m2 vietā. Bet pasākuma vietā cilvēku skaits nedrīkst pārsniegt 50% no telpas ietilpības.

Izņēmums par telpu ietilpību un distancēšanos attieksies uz tiem kultūras pasākumiem, kuros cilvēki sēž fiksētās, personalizētās sēdvietās: koncertiem, teātri, kino u.tml. Starp sēdvietām jāievēro metra distance. Pasākumos ar lielu apmeklētāju skaitu būs jānodrošina, lai grupas līdz 300 cilvēkiem nepārklātos, piemēram, jāizmanto vairākas ieejas un izejas un sēdvietas jāorganizē sektoros. Ēdināšanas telpās pie viena galdiņa drīkstēs atrasties astoņi cilvēki, savukārt laukā skaits pie galdiņa vairs netiks ierobežots. Starp galdiņiem joprojām jāievēro divu metru distance gan telpās, gan ārā.

Kultūras, sporta, reliģiskās iestādes un sabiedriskās ēdināšanas vietas atkal drīkstēs strādāt ilgāk – līdz 2.00 naktī. Taču naktsklubu un diskotēku darba laika ierobežojums līdz 24.00 saglabāsies.

Eiropā pēdējās nedēļās saslimstība ar Covid-19 augusi par 19%, bet Latvijā vismaz trešdaļa gadījumu saistīta ar atrašanos ārvalstīs. Līdz ar to jāizvērtē ārzemju brauciena nepieciešamība, ņemot vērā gan infekcijas izplatību mērķa valstī, gan inficēšanās risku, gan to, ka pēc atgriešanās Latvijā var būt jāievēro divu nedēļu pašizolācija.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.