Aizvērt

Pasākumi

2022. gada 22. februārī, 07:08
Raksta autors: Apkopoja Daina Tāfelberga
Pasākumi
Kuldīgā un novadā
KULDĪGĀ

Novada muzejā
Līdz 6.III izstāde Valdziņu pa valdziņam par rokdarbu kopas Čaupe desmit gadu darbību.
Līdz 3.IV gleznotāja Kārļa Grūbes darbi izstādē Atgriešanās Kuldīgā.

Kultūras centrā
4.III 19.00 režisora Kārļa Anitena monoizrāde Liftā un ratiņos – ceļojums viņa dzīves līkločos pandēmijas laikā.
11.III 19.00 cikla Orķestru parāde. Pavasara sesija pirmais koncerts – Čačija dzied Sinatru: Ventspils bigbends, horvātu solists Daniels Čačija.
12.III 17.00 viesosies Latvijas Nacionālais teātris ar asa sižeta stāvizrādi Oligarhs pēc Artūra Jankovska lugas. Režisors Toms Treinis, lomās: Normunds Laizāns un Igors Šelegovskis. Stāsts par sodīšanu, piedošanu un telpu starp šiem jēdzieniem. Jauns cilvēks Oskars Kaktiņš vēlas izglābt Latviju, vienkārši novācot uzņēmēju Aināru Krūmiņu. Oskara plāns ir nogaidīt izdevīgu brīdi kādas biroju ēkas liftā un tur uzbrukt. Taču viņam nav ienācis prātā, ka Krūmiņš dzīvē tik tālu ticis tāpēc, ka dažādiem scenārijiem ir gatavs. A.Jankovskis ieguvis 2. vietu Nacionālā teātra lugu ideju makšķerēšanas konkursā.

Kinozālē
25.II 16.40, 26.II 15.00, 1.III 19.30, 2.III 17.20 un 3.III 19.50 biogrāfiska sporta drāma Uzvarētāju ģimene (ASV). Režisors Reinaldo Markuss Grīns. Lomās: Vils Smits, Andžanū Elisa, Džons Berntāls, Sanija Sidnija, Demija Singltone u.c. Apbruņojies ar dzelžainu plānu, Ričards Viljamss grib meitas Venusu un Serenu ierakstīt tenisa vēsturē. Kalifornijas nolaistajos kortos lietū un svelmē viņas veido tēva nelokāmība, mātes līdzsvarotā plānošana un asā intuīcija, kas ļauj pārspēt šķietami nepārvaramo.

25.II 19.30, 26.II 17.50, 1.III 17.00, 2.III 20.10 un 3.III 17.20 asa sižeta filma Ārpus kartes ASV. Režisors Rubens Flaišers. Lomās: Antonio Banderas, Marks Vālbergs, Toms Holands, Sofija Ali, Tati Gabrielle u.c. Apķērīgais Neitans Dreiks pirmajās dārgumu medībās dodas kopā ar asprātīgo partneri Viktoru Salliju Salivanu. Filma pēc populāras videospēļu sērijas aizved uz dažādiem pasaules nostūriem, vienlaikus meklējot Neitana sen pazudušo brāli.

6.III 12.00 un 14.00, 7.III 17.30, 8.III 18.00, 9.III 19.00 un 10.III 17.30 ģimenes filma Trusītis Pēterītis 2: Mazais bēglis  (ASV, Austrālija). Režisors Vils Glaks.  Lomās: Roza Bērna, Donals Glīsons. Turpinājums stāstam par nebēdnīgo trusīti Pēterīti. Bea, Tomass un trusīši beidzot atraduši kopīgu valodu un mierīgi dzīvo laukos. Tomēr Pēterīša dvēsele alkst piedzīvojumu – mazais dumpinieks tos meklē pilsētā. Lielā ģimene, riskējot ar visu, dodas meklēt, un bēglim jāizlemj, kas viņam vissvarīgākais.

6.III 16.00, 7.III 19.30, 8.III 20.00, 9.III 17.00 un 10.III 19.30 komēdija Suns (ASV). Režisori: Čenings Teitums un Reids Kerolins. Lomās: Č.Teitums, Korianka Kilčere, Akvīla Dzolla u.c. Stāsts pēc režisora un viņa suņa pieredzes: Brigsam jādodas garā braucienā gar Klusā okeāna krastu, lai Kalifornijā nogādātu izbijušo armijas suni Lulu. Viņi pamanās viens otru nokaitināt, pārkāpt ne vienu vien likumu, par mata tiesu izvairīties no nāves un ļauties iespējai atrast laimi. .

Mākslas namā
Vēl nebijuši mirkļi citā tēlā
26. februārī, 12.00 tiks atklāta unikāla izstāde Mirklis citur, ko radījusi skrundeniece, fotogrāfe Ieva Benefelde, kuras modeļi ir jaunieši ar īpašām vajadzībām.
Ideja radusies fonda Nāc līdzās! vadītājai Sarmai Freibergai feisbuka sarunās ar Kuldīgas kultūras centra režisori Daci Priedi. Iepriekš fonds sadarbojies ar citiem fotogrāfiem un veidojis izstādes, kurās darbu autori ir jaunieši ar īpašām vajadzībām. Sarunās ar režisori atklājies, ka teātrim ir daudz dažādu laiku kostīmu. Tā radusies doma izmantot tos fotogrāfijās.
Iesaistīti desmit jaunieši no Rīgas, Babītes, Dobeles, Mālpils, Ādažiem, Aizputes un Kuldīgas. Katram ir kāds veselības traucējums, taču viņi atraduši nodarbes, kurās lieliski var sevi apliecināt, justies pilnvērtīgi un laimīgi. I.Benefelde fotografēšanas vietas izvēlējusies Kuldīgā vai tās apkārtnē. Vairākas bildes tapušas muižās Padurē un Snēpelē. Izstādes atklāšanā piedalīsies tās veidotāji un fotomodeļi. Iepriecinās talantīgais neredzīgais ģitārists Kirils Švidčenko no Liepājas. Ieeja, ievērojot epidemioloģiskos noteikumus. Darbi būs skatāmi līdz 23. martam.

Bibliotēkā
No 25.II virtuālā izstāde Reiz bija… Stāsti par Kuldīgas kafejnīcām.


SKRUNDĀ
Kultūras namā 12.III 18.00 koncertā Ar mīlestību romantiskas dziesmas izpildīs grupa Diapazons.

PAGASTOS

ALSUNGĀ
Kultūras namā līdz 5.III villdrānu izstāde: rokdarbu pulciņš Kangas, Jūrkalnes audējas, studijas Liepava un Rīdze, individuāli meistari.
11.III dziedāšanas svētki Dziedu dziesmu, kāda bija, pēc tam balle. Ikviens, kurš vēlas uzdziedāt, līdz 1.III var pieteikties pa tālr. 23205690 vai kultūras namā (laiks tiks precizēts pēc pieteikšanās).
 
KURMĀLĒ
Pasākumu zālē 12.III 18.00 atmiņu vakars Mēs tiekamies laikā, kad… – prezentācija un stāsti par Kurmāles skolām, Ilzes Lailas Purmalietes un Antas Eņģeles koncerts. Pieteikties pa tālr. 29257707.

LAIDOS
Laidu muižā 1.III 17.00 ziepju liešana, informācija pa tālr. 29604482.
17.III 15.00 senioru pēcpusdiena Dress code: old, rich style (apģērbā seno un bagāto stils).

NĪKRĀCĒ
Atpūtas centrā 7.III 19.00 Sieviešu dienas koncerts Pavasara zieds – dāmas sveiks itāļu estrādes mūzikas izpildītāji Andris Priedītis un Massimo.

RAŅĶOS
Pasākumu zālē kāzu kleitu izstāde. 6.III 16.00 Andra Baltača koncertstāsts Es būšu klāt kopā ar mūziķi Aldi Kisi.

RUMBĀ
Bukaišos 4.III 18.00 Andra Akermaņa koncerts Tik dēļ jums, pieteikties pa tālr. 20251385.

RUDBĀRŽOS
Pie muižas 3.III 13.00 sākums pārgājienam Oskaram Kalpakam pa pēdām.

VĀRMĒ      
Pamatskolas zālē 5.III 15.00 Vānes amatierteātra izrāde Vieglu garu – pārpratumu pilns svētku stāsts.
_____________________________________________________________________________________

Novada garša sāk ar izglītošanu

15.III 10.00 platformā Zoom seminārs Pārtikas cenu kāpums – ietekme uz ikdienas pusdienām. Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs informēs, kā šogad notiks pavāru konkurss Mana novada garša. Mērķauditorija – pašvaldību iepirkumu rīkotāji, publiskā sektora ēdinātāji, skolu un bērnudārzu pavāri, kā arī ikviens, kuru interesē vietējā pārtika, jaunākās virtuves tehnoloģijas un pārtikas cenu kāpuma aspekti. Par energoefektivitāti zaļākā virtuvē no tehnoloģiju viedokļa stāstīs Pavāru kluba prezidente Svetlana Riškova. Latvijas Bankas ekonomists Oļegs Krasnopjorovs – par to, kā ekonomika, īpaši ēdināšana, atkopsies pēc pandēmijas krīzes. Tiks  analizēta pārtikas cenu dinamika un faktori, kas to ietekmējuši. Būs arī jaunumi par zaļo iepirkumu un gaidāmajiem papildinājumiem katalogā www.novadagarsa.lv. Pieteikties līdz 14. martam: https://forms.gle/7bKehvEqmcWftDJN7.
______________________________________________________________________________________
 
Literārā akadēmija vēl nav nokavēta

Piejūras pilsētu literārajā akadēmijā turpinās tiešsaistes lekcijas, meistarklases un tikšanās ar rakstniekiem, dzejniekiem un dramaturgiem, un tiek aicināti arvien jauni interesenti.

Tās pārstāve Gunita Lagzdiņa-Skroderēna teic: nosaukums nenorāda, ka mērķauditorija ir piejūras iedzīvotāji. Akadēmija jau piecus gadus ne tikai aktivizē literāro procesu Kurzemē, bet arī rod partnerus citur Latvijā, gan ārvalstu vidē. Izveidojusies sadarbība ar Ventspils Rakstnieku un tulkotāju māju, Rēzeknes augstskolu, Liepājas universitāti, kultūras pārvaldi, jauniešu māju, Kuldīgas skolām u.c. Notiek pasākumi studentiem, profesionāļiem un vienkārši interesentiem nolūkā popularizēt literatūru, kopt latviešu valodu, tostarp atdzejot un tulkot.

Pirms pandēmijas viss noticis galvenokārt Liepājā, kā arī citās pilsētās. Pēdējā laikā populāra kļuvusi tiešsaiste. G.Lagzdiņa-Skroderēna secina, ka dalībnieku skaits paplašinājies, tāpēc pasākumi tā turpināsies arī pēc ierobežojumu atcelšanas. Turklāt tiešraides var noklausīties pēc tam, vienīgi nevar piedalīties mājasdarbu analizēšanā.

Februārī dalībnieki kuplā pulkā, pārstāvot ne tikai visus novadus, bet arī tautiešus ārzemēs, noklausījušies Lindas Zulmanes lekciju Ar ko sākt rakstīšanu?, kurā uzzinājuši par idejas un tēmas izvēli, izpildījuši uzdevumus radošajai domāšanai. Tika uzdots mājasdarbs: sacerēt akrostihu – dzejoli, kura rindu pirmie burti, lasot no augšas uz leju, veido vārdu vai frāzi. Vēl bija jāuzraksta domraksts jebkurā žanrā. Saņemts vairāk nekā 50 darbu, tie apspriesti kopā ar rakstnieci un dzejnieci Janu Egli.

Šonedēļ nodarbībā Rakstīšanas rotaļas aktieris, jaunais dzejnieks Ēriks Vilsons dalījies pieredzē, kā pašam rakstīšana no rotaļāšanās jeb blēņošanās pārtapusi par sava veida terapiju un izklaidi. Varēts noklausīties nepublicētus dzejoļus.

Nākamtrešdien plānota tikšanās ar L.Zulmani. Pieteikties e-pastā (gunita.skroderena@gmail.com), lai saņemtu sīkāku informāciju. Nodarbību apmeklējums ir brīvprātīgs: ja uz kādu netiek, var pievienoties nākamreiz. Jaunumi – kontā Piejūras pilsētu literārā akadēmija portālos Facebook, Draugiem un Twitter.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.