Aizvērt

Pasākumi

2021. gada 6. septembrī, 17:59
Pasākumi
Kuldīgā, novadā un Kurzemē
KULDĪGĀ

Kultūras centrā 4.IX 18.00 pirmais cikla Džezs skan Kuldīgā koncerts. Programmā Sapnis kopā ar dziedātāju Ingu Bērziņu uzstāsies Mirage Jazz Orchestra, kura mūziķiem aizritējušas nozīmīgas jubilejas: Madaram Klaniņam – 55, Indriķim Veitneram – 50, Alvim Altmanim – 70 un Vilnim Konrādam – 60. Viņi ir no tiem nedaudzajiem, kas vēl saistīti ar leģendāro džezmeņu paaudzi (Raimondu Raubiško, Gunāru Rozenbergu, Alni Zaķi u.c.) un ir tās tradīciju turpinātāji. Tas būs jūtams koncertā.

Bibliotēkā līdz 11.IX izstāde Atveriet durvis. Toreiz/Tagad. – ieskats Šveices, Baltkrievijas, Rumānijas, Slovākijas, Krievijas, Latvijas un citu valstu iedzīvotāju dzīvokļos. 16.IX 16.00 (arī tiešsaistē feisbuka kontā @KuldigasBiblioteka) tikšanās ar rakstnieci Baibu Zīli ciklā Rakstnieks, literatūra, lasītājs. 17.IX 11.00 tiešraidē Jauno grāmatu rīts. 18.IX interaktīvs pārgājiens Ceļo laikā. Visu mēnesi – literatūras izstāde Klāt septembris un dzejas laiks, Rolfa Vitāla gleznotie ģerboņi izstādē Izraēla, literatūras ekspozīcijas: Tikai saudzīgi un droši savu vagu dzīt. Knutam Skujeniekam – 85 un 26. septembris – Eiropas valodu diena.
Ar septembri bibliotēka atvērta darbdienās 9.00–18.00, sestdienās 10.00–16.00.

Muzejā 19.IX 12.00 jaunā ģimeņu ekspedīciju cikla sākums Pils leģendas. Ģimenes aicinātas kopā ar speciālistiem doties dabā un izzināt Kuldīgas vēsturi, iepazīstot kādu interesantu vietu, ielu vai maršrutu. Pirmajā reizē tiks pētīta senā Goldingenas pils. Ekspedīcija sāksies pie muzeja, jāģērbjas atbilstoši laika apstākļiem un tā, lai var izpildīt uzdevumus ar fiziskām aktivitātēm. Ilgums – ap stundu un 20 min. Dalība bez maksas, taču jāpiesakās pa tālr. 22015462.

21.IX 16.00 grāmatas Kurzemes un Zemgales hercogistes pilsētu policijas nolikumi 16.‒18. gadsimtā atklāšana. Latvijas Nacionālais arhīvs vērs jaunu izdevumu – žurnāla Latvijas Arhīvi publikāciju sērijas Vēstures avoti 12. sējumu. Grāmata par Kurzemes un Zemgales policiju ir divvalodu izdevums, ko sagatavojusi arhīva vadošā pētniece Valda Kvaskova. Tajā iekļauti zinātniskie ievadi ar ieskatu pilsētnieku saimnieciskās, sociālās un morālās dzīves liecībās un dokumentu publicēšanas pamatprincipos. Tam seko Kuldīgas, Ventspils, Jelgavas, Liepājas, Bauskas, Jaunjelgavas un Jēkabpils policijas nolikumi oriģinālajā vācu valodā un tulkojumā.

No 24.IX divas jaunas izstādes: Imanta Kristovska fotogrāfijas un Ellas Kristovskas-Mediņas gleznas.

Mākslinieku rezidences galerijā līdz 26.IX rotu mākslas biedrības izstāde Dienasgrāmata. Šāds nosaukums tāpēc, ka franciski dienasgrāmatu sauc journal intime, burtiski tulkojot – intīmā avīze. Atšķirībā no publiska laikraksta dienasgrāmatas autors parasti neplāno saturu kādam rādīt, jo radīšanas brīdī tas ir saistošs tikai viņam. Tā autors var būt patiess un citāds, nekā pierasts ikdienā. Rotu mākslinieki piedāvā skatītājam savas dienasgrāmatu lappuses īpaši radītās rotās, kurās meklēt patiesību, sajust kopību un rast jaunas interpretācijas. Ekspozīcija ceturtdienās, piektdienās un sestdienās 12.00–18.00. Nedēļas pirmajās trīs dienās galerija slēgta, nebūs atvērta arī 17.IX.

Vecajā rātsnamā līdz 20.IX Agneses Veinbergas gleznas. No 25.IX Daces Nastevičas darbu izstāde.

Līvijas Rezevskas izstāžu zālē līdz 2. IX Latvijas Mākslas akadēmijas stikla mākslas katedras studenšu Martas Romanovskas un Renātes Zeimules izstāde Neviens.

Estrādes parkā 11.IX 20.00–24.00 septītais mākslas festivāls Uguns (un) nakts. Šoreiz naksnīgajā Estrādes parkā tas vedīs spožā iztēles, fantāziju un ilūziju ceļojumā pa astronomijas, aizvēstures, mākslas un moderno tehnoloģiju valstību. Varēs sastapt nezināmu lodveida objektu, redzēt Visuma modeli brīdi pēc lielā sprādziena, kā arī ļaužu dzīvi Zemes otrā pusē. Būs pārsteigumi un iluzori eksperimenti.

Pilsētā 13.–19.IX otrais ielu mākslas festivāls.


KULDĪGAS NOVADĀ

ALSUNGĀ
Pils pagalmā 10.IX 19.00 Ances Krauzes un Maestro Raimonda Paula koncerts Sasala jūrīna.
Dažādās vietās 24.–26.IX Svētā Miķeļa svētki ar koncertiem un tirgu, vietējo un kaimiņu pašdarbnieku dalību. Plašāk: www.alsunga.lv.
 
ĒDOLĒ
Kultūras namā 13.IX 13.00 leļļu teātris Tims ar muzikālu izrādi bērniem No pasakas ar dziesmu. 25.IX 19.00 komēdija Silvija, režisors Voldemārs Šoriņš, piedalās neatkarīgie Rīgas teātru aktieri.
Pie kultūras nama 5.IX vakarpusē pastaiga Dzejas dienu noskaņās. 2.X lielā rudens andele.

GUDENIEKOS
Pagasta pensionāri aicināti ekskursijā. Lūgums pieteikties līdz 15.IX pa tālr. 29266724.

ĪVANDĒ
Muižas sporta laukumā 4.IX pludmales volejbola turnīrs.

KABILĒ
Centrā pie dīķa 11.IX 10.00 mājražotāju tirdziņš, radošas darbnīcas, piedzīvojums ar Mārtiņa burbuļiem. Informācija pa tālr. 25618976 (Anda).
Saieta namā Sencis 25.IX 19.00 koncerts Dziesmas no latviešu teātra un kino dzīlēm. Piedalās: aktieri Dita Lūriņa-Egliena un Mārtiņš Egliens, Jānis Strazds (taustiņinstrumenti), Māris Kupčs (ģitāra).

KURMĀLĒ
Priedaines bibliotēkā Jāņa Krasta fotoizstāde Panorāmas.
Izstāžu zālē Vilgālē līdz 30.IX Kuldīgas paletes darbi.
Vilgāles bibliotēkā 18.IX literārā pastaiga Lirikas pieskāriens rudens lapu zeltam. Pulcēties 11.00 pie bibliotēkas. Pieteikties līdz 16.IX pa tālr. 29447836.

LAIDOS
Laidu bibliotēkā 7.–13.IX ziedu izstāde. 6. –20.IX literatūras izstāde Uldim Auseklim – 80, līdz 30.IX Ineses radošie darbi.
Estrādē 10.IX 18.30 Laidu amatierteātris ar Ritas Missūnes lugu Gluži kā anekdotē, režisore Raimonda Vilmane. Ja līs, tad muižas kreisajā spārnā.
Muižā 26.IX 14.00 Vaiņodes amatierteātris Kuratieši ar Danskovītes lugu Sievasmātes bizness, režisore Inga Ezeriete.

NĪKRĀCĒ
Bibliotēkā no 16.IX Māra Mihailova fotogrāfijas Ūdenskritumi un Renātes Mihailovas apsveikuma kartītes.

PADURĒ
Bibliotēkā 15.IX 18.00 Dzejas dienu pasākums Caur puķēm un… Dzeju lasīs rakstniece Dace Priede, spēlēs Kristīne Afanasjeva (taustiņinstrumenti). Literatūras izstāde Notraus putekļus. Līdz 15.X Eduarda Skabja kolekcija Miniatūrgrāmatas.

PELČOS
Bibliotēkā 8.IX 16.00 tikšanās ar kolekcionāri Ilzi Jansoni. Rīgas porcelāna rūpnīcas trauku kolekcijas izstāde Radu būšana visu septembri.
Pie Pagrabiņa 7.IX 17.00 tikšanās ar mākslinieci Solveigu Kaļvu par saulaino un kalnaino Tadžikistānu, kur viņa pavadījusi piecus mēnešus, dzīvojot zālīšu pazinēja Dr. Širinbeka ģimenē Avdžā. Būs stāsti par ciema ikdienu, trakiem piedzīvojumiem un smieklīgiem atgadījumiem.
Pelču pilī no 7.IX darbību atsāk vidējās paaudzes deju kolektīvs Sābri. Mēģinājumi otrdienās un ceturtdienās 19.00. Aicina pievienoties jaunus dejotājus, tālr. 22306381.
Tautas namā no 15.IX trešdienās 19.00 mēģinājumus atsāk ansamblis Avots. Gaida jaunus dalībniekus visās balsu grupās, tālr. 29155295.

RAŅĶOS
Estrādē 11.IX 14.00 Laidu amatierteātra atklātais mēģinājums. Rūtas Missūnes luga Nopietni kā anekdotē.
Bibliotēkā un feisbuka vietnē septembrī Valda Nelijusa dzeja.

RENDĀ
6.–13.IX aicina vecākus ar bērniem izveidot kompozīcijas no ziediem, ogām, augļiem par tēmu Rudens pasaka un atnest uz kultūras namu. Būs pārsteiguma balvas. Tālr. 26181470.
Pie pagasta pārvaldes 18.IX 12.00–15.00 rudens gadatirgus. Jāpiesakās pa tālr. 26181470.
Kultūras namā 18.IX 16.00 pasākums senioriem Iedejosim rudenī ar muzikantu Ati Arāju no Ventspils. Piedalīsies Rendas deju kolektīvs un Ēdoles amatierteātris. Pieteikties līdz 13. IX.

RUDBĀRŽOS
Bibliotēkā Māra Mihailova fotoizstāde Putni.

SKRUNDĀ
Pie kultūras nama 22.IX no 11.00 pasākums ģimenēm un draugiem Rudens triatlons: velobrauciens ar uzdevumiem maršrutā Skrunda–brīvdienu māja Ventlejas Jaunmuižā, pārgājiens uz Gobdziņu klintīm un izklaide. Pietiekties pa tālr. 26121374 vai e-pastā: tuac@skrunda.lv.

SNĒPELĒ
Estrādē 3.IX 17.00 koncerts bērniem Sīki, mazi kukainīši.

TURLAVĀ
Bibliotēkā saldenieces Ilonas Lases austie, šūtie darbi un adījumi izstādē Rokas darba nebijās un Vladislava Kundziņa fotogrāfijas no albuma Āfrika.
Dižgaiļu parka estrādē 24.IX 13.00 Miķeļdienas tirgus.

VĀRMĒ
Bibliotēkā un sociālajos tīklos literatūras jaunumi.
Liepu birzī 18.IX 10.00 rudens gadatirgu, pieteikšanās pa tālr. 29820429 vai e-pastā ilze.jumike@kuldiga.lv.
Parkā pie bibliotēkas 20.IX 18.00 Caur puķēm un… – Dzejas dienu pasākums.
_________________________________________________________________

Atkal visur teātris

18. un 19. septembrī būs sestais festivāls Teātris ir visur Kuldīgā ar dažādām skatuves mākslas norisēm gan lieliem, gan maziem skatītājiem.

Viesosies jau iepazīti draugi, gan Kuldīgā retāk sastapti mākslinieki. 18. septembrī festivāls sāksies Liepājas Leļļu teātra izrādi Ģirta Šoļa režijā Ucipuci meklē mājas. Ar izglītojošu ievirzi iekļautas divas meistarklases. Kopā ar aktrisi, skatuves mākslas un runas konsultanti, Latvijas Kultūras akadēmijas docenti Zani Daudziņu dalībnieki mācīsies kontrolēt elpošanu, apzināties balss spēku un diapazona amplitūdu, apgūs skaidrāku dikciju, runu savienos ar kustību. Tā kā šis ir olimpisko spēļu gads, priekšnoteikumus rezultātu sasniegšanā mācīs pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs. Abas meistarklases notiks sporta hallē.

Festivāls ir arī iespēja jaunajiem skatuves māksliniekiem satikt savu auditoriju, tāpēc pirmā diena beigsies ar Latvijas Kultūras akadēmijas Valmieras drāmas teātra aktieru kursa diplomdarba izrādi Pagaidām Godo pēc Semjuela Beketa lugas. Tā notiks vēl neierastā vietā – Demokrātijas kvartālā, Mucenieku ielā 9. 

Otrajā dienā iluzionistu Daces un Enriko Pecolli izrāde Brīnumi notiek kultūras centrā apliecinās, ka pārsteigumi iespējami ne tikai uz skatuves, bet arī dzīvē. Savukārt tradīcija ziedot naudu īpašam mērķim tiks turpināta aktrises Rēzijas Kalniņas un ģitārista Kaspara Zemīša mūzikas un dzejas programmā Brīdis pēc vakariņām Sv.Annas baznīcas dārzā. Tiks ziedots dievnama jumta remontam. 

M.Čehova Rīgas Krievu teātris atvedīs režisora Sergeja Golomazova izrādi Čaks. Rīga. Sieviete, kas veltīta A.Čaka 120. jubilejai. Dzejnieku arī ārpus dzejas var iepazīt kafejnīcā Circus. Festivāls beigsies Mākslas namā ar pianista Vestarda Šimkus koncertu divās daļās Ferencam Listam – 210, svinot leģendārā ungāru izcelsmes 19. gs. romantisma laikmeta komponista un pianista jubileju.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.