Aizvērt

Teātris atkal būs visur

2019. gada 11. oktobrī, 00:00
Raksta autors: Inguna Spuleniece
Teātris atkal būs visur
19. un 20. oktobrī ceturto gadu tradīciju turpinās Starptautiskais skatuves mākslas festivāls "Teātris ir visur Kuldīgā", piedāvājot interesantu, izglītojošu un aizraujošu kultūras pieredzi.
Arī šogad programma ir daudzveidīga – iesaistīti jauni mākslinieki, vienlaikus turpinot draudzīgas saites ar festivāla ilggadējiem draugiem. Teātra trupa Kvadrifrons, Liepājas leļļu teātris, izrāžu apvienība Panna un horeogrāfe Olga Žitluhina ienesīs jaunas vēsmas. Šīgada virsuzdevums ir nemainīgs – piedāvāt apmeklētājiem notikumā iesaistīties, izglītoties, gūstot jaunas iemaņas.


MEISTARKLASES

O.Žitluhina – horeogrāfe, dejotāja, starptautiskā laikmetīgās dejas festivāla Laiks dejot mākslinieciskā direktore un daudzu horeogrāfiju autore dejas un teātra izrādēm Latvijā un pasaulē – vadīs laikmetīgās dejas meistarklasi Vienkārši pietiek, kurā tiks izspēlēta straujā dzīvesveida tēma un uzdots jautājums: „Kāpēc viss notiek tik ātri?”

Gluži pretēju pieredzi varēs gūt punktiņmandalu meistarklasē Sarmītes Eidukas vadībā, kur šī tehnika palīdzēs skrejošās domas apstādināt un vairot prieku.

Ķīniešu māksliniece un arhitekte Mērija Žanga (Mary Zhang), kura pagājušajā festivālā veidoja visu notikumu momentskices, šogad ar savām zināšanām dalīsies kaligrāfijas skolā.


BĒRNIEM

Abas dienas gaidāmi notikumi ģimenēm. Kuldīgas novada muzejs jaunākos apmeklētājus gaidīs radošajā darbnīcā Teātris ir visur, aicinot bērnus atainot savu visinteresantāko kultūras pieredzi. Kultūras centra kinozālē bērnus un vecākus sagaidīs aizraujoša objektu teātra izrāde Kur zirgi? Liepājas leļļu teātra izpildījumā. Tā radošā veidā stāstīs par zemūdens pasauli un to, kādu ietekmi rada vides piesārņojums, kas ir problēma visā pasaulē.

Atsaucoties uz pagājušajā gada patiesi lielo interesi par leļļu un objektu izrādi Mazā raganiņa, organizatori ir gandarīti izrādi ar tādu pašu nosaukumu uzņemt atkārtoti – šoreiz Latvijas leļļu teātra un režisores Lailas Kirmuškas versijā. Pirmizrāde bija 4. oktobrī Rīgā.


KINO

Pirmās dienas noslēgumā būs kino skate ar Latvijas Kultūras akadēmijas audiovizuālās mākslas studentu spilgtākajām īsfilmām. Lomās iejutušies tādi aktieri kā Vilis Daudziņš, Uldis Dumpis, Ivars Krasts, Inga Apine, Agnese Cīrule u.c.


PIEAUGUŠAJIEM

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris viesosies ar divām izrādēm. Pirmā būs Lūk, istaba šī... festivāla direktores Danas Bjorkas režijā, kas mājīgā atmosfērā ar dzeju un dziesmām notiks Padures muižā. Otrā – režisora Intara Rešetina iestudējums Patiesība. Floriana Zellera komēdija ir spoguļattēls mūsdienu sabiedrībai visos tās slāņos: politiskajā, mākslinieciskajā un sadzīviskajā.

Izrāžu apvienība Panna rādīs komēdiju Tāda es esmu ar aktrisi Zani Daudziņu galvenajā lomā. Tas ir komiski nopietns mēģinājums celt latviešu sievietes pašapziņu.

Jauno teātra mākslinieku trupa Kvadrifrons aicinās uz režisores Paulas Pļavnieces izrādi Vecmāmiņu valsts. Trupa kopā ar draugiem, laikabiedriem un Kuldīgas skolu koristiem izstāstīs stāstu par neviltotu mīlestību mūža garumā – par vecmāmiņām un to, kā viņas mūs auklējušas, audzinājušas un kaitinājušas. Izrāde ir bez maksas, bet vietu skaits ierobežots, tādēļ jāpiesakās internetā vai pa tālr. 26278483 (Leldei Kristiānai Vozņesenskai).

Kuldīgas ielās ar vairākām performancēm iepriecinās jau zināmā Sanktpēterburgas trupa Circo Baffo. Šoreiz tā parādīsies jaunā formā – trīsdaļīgā fantāzijā ar impresionistu gleznām. Performanču laikā skatītājiem būs iespēja ziedot Kuldīgas Sv. Annas baznīcas torņa restaurācijai.



UZZIŅAI

Vairāk informācijas:
  • mājaslapā www.tivk.lv,
  • feisbuka lapā Teātris ir visur.
Biļetes:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.