Aizvērt

Izvēlamies ziedus Valentīndienā: kāda ir to dāvināšanas nozīme?

2022. gada 27. janvārī, 17:07
Izvēlamies ziedus Valentīndienā: kāda ir to dāvināšanas nozīme?
Valentīndiena ir īpaša mīlestības diena, kuru vieni ļoti gaida, bet otri mēģina ignorēt. Tomēr šis īpašais datums - 14. februāris - nespēj atstāt nevienu vienaldzīgu, jo gaisā virmo tik daudz mīlestības un sarkanās krāsas!
Šo dienu tik īpašu padara arī intriga, kādas dāvanas Valentīndienā sarūpēt savam mīļotajam cilvēkam, jo Valentīndienā var atļauties dāvināt neierasti mīļas un romantiskas dāvanas.

Valentīndiena, dāvanas un ziedi - perfekta kombinācija svētkiem! Ja sievietes būtība pamatā ir romantiska un viņa viegli izvēlas sirsnīgas dāvanas, tad vīrietim sagādāt Valentīndienas dāvanas sievietei vai mīļotajai ir liels izaicinājums. Visbiežāk saņemtais Valentīndienas apsveikums ir saldumi un ziedi. Vai aizdomājāties, ko simbolizē katrs zieds, kuru izvēlējāties? Vai zināt, kuri ziedi var simbolizēt ne tikai mīlestību, cerību, veselību, veiksmi un prieku, bet arī skumjas un šķiršanos? Ziedu simboliskā valoda jau gadsimtiem ilgi tiek tulkota daudzās valstīs visā Eiropā, gan Āzijā, un cilvēki arī bieži vien intuitīvi izvēlas dāvināt ziedus ar trāpīgu vēstījumu.

Ar ziediem var izteikt daudz dažādu sajūtu, un katram cilvēkam ziedi asociēsies ar personīgi piedzīvotām emocijām. Tomēr, interesanti ielūkoties dziļāk ziedu nozīmē no psiholoģiskā un simboliskā skatpunka un, iespējams, izmantot iegūtās zināšanas, lai šarmētu un apburtu savu “valentīnu” mīlestības svētkos - Valentīndienā.


Roze
Viņas majestāte roze gūst pārliecinošu uzvaru Valentīndienā. Sarkanas rozes simbolizē mīlestību un iekāri, un tomēr katrai šī zieda krāsai ir sava nozīme.

  •  Balta roze: tīrība, nevainība, godbijība, jauns sākums
  • Sarkana roze: mīlestība, es tevi mīlu
  • Tumši sarkana, vīna sarkana roze: sēras, ilgas
  • Rozā roze: grācija, laime, maigums
  • Dzeltena roze: greizsirdība, neuzticība
  • Oranža roze: iekāre un entuziasms
  • Lillā roze: mīlestība no pirmā acu skatiena
  • Koraļļu krāsas roze: draudzība, pieticība, simpātijas

Astere
Atskatoties uz Viktorijas laikmeta kultūru, asteres iemieso smalkumu un šarmu. Grieķu mitoloģijas cienītājiem būs interesanti uzzināt, ka asteres tiek uzskatītas par mīlestības simbolu (tās tika bieži novietotas uz grieķu dievu altāriem).

Frēzija
Frēzijas ir smalks zieds ar juteklisku citrusaugļu aromātu, ilgi stāv vāzē. Uzdāvinot sievietei frēziju pušķi, tas simbolizēs draudzību, kā arī nevainību, sirds tīrību un uzticību.

Kallas
Vai vēlaties parādīt sievietei, ka viņa ir skaista? Uzdāviniet viņai kallas, lai atklātu savas simpātijas. Ne visi zina, ka ārējā baltā zieda daļa ir lapa, bet pats zieds slēpjas tās iekšpusē.

Hiacintes
Hiacintes ir veltītas grieķu saules dievam Apollonam. Tās simbolizē azartu, sacensības un rotaļas. Šo ziedu varat uzdāvināt tam, kam patīk aktīvi pavadīt savu brīvo laiku.

Lilijas
Kupls pušķis ar aromātiskām lilijām pat drūmāko dienu padarīs krāsainu un jauku. Lilijām piemīt spēcīga nozīme - turklāt, to krāsas simbolizē dažādas lietas. Baltās lilijas simbolizē nevainību, rozā – labklājību, sarkanās – aizraušanos, oranžās – lepnumu un dzeltenās – pateicību. 

Neļķes
Iespējams, ka šīs ziedlapiņām bagātās puķes daudziem liksies pārāk sentimentālas, taču būs ideāla izvēle situācijā, ja jūsu budžets ir ierobežots. Ja jūs izvēlaties neļķes,dodiet priekšroku baltām (“saldi un mīļi”) vai rozā (“es tevi nekad neaizmirsīšu”). Pārējās krāsas atstājiet formāliem dzīves notikumiem. Divu toņu ziedi pušķī nozīmē "Es nevaru būt kopā ar tevi", un dzeltenās neļķes simbolizēs nicinājumu - tas nebūs gluži simpātijām atbilstošs tonis.

Īriss
Šīs karaliskās puķes simbolizē ne tikai cildenumu, bet arī gudrību un cieņu. Īrisa bagātīgais zieds noteikti apliecina šīs īpašības, tāpēc, saņemot pušķi ar īrisiem, uztveriet to kā komplimentu savai personībai.

Sarkanās tulpes
Sarkanās rozes nav vienīgie mīlestības vēstneši. Savu mīlestību varat apliecnāt arī ar sarkanajām tulpēm! Sarkanās tulpes lieliski atklās jūsu jūtas pret otru cilvēku, un īpaši krāšņas tās ir pavasarī.  

Tomēr, neskatoties uz ziediem piešķirto simbolisko nozīmi, tie vienmēr sagādās prieku un baudu acīm! Ziedi izdaiļo mūsu māju un piepilda to ar burvīgu aromātu. Ikviens zieds būs jauks atgādinājums otrajai pusītei, ka jūsu mīlestība un uzmanība ir neizsmeļama!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.