Aizvērt

Ukraina turas

2022. gada 24. martā, 16:18
Raksta autors: Alberts Dinters
Ukraina turas
Meža ugunsgrēks, kas izcēlās Čornobiļas atomelektrostacijas apkaimē, ir likvidēts.
Foto: „Unian” arhīva foto
Apritējis mēnesis, kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā. Trešdien Ukrainas armijai izdevies par 20–30 kilometriem atspiest okupācijas spēkus prom no galvaspilsētas.
- Ukrainai izdevies okupantu grupējumu pie Kijivas aplenkt.

- Ukraina ziņo, ka Krievija apšaudē izmantojusi fosfora bumbas.

- No Berdjanskas ostas paceļas milzīgi dūmi un ir dzirdami stipri sprādzieni.

- NATO: „Baltkrievija ir Krievijas iebrukuma līdzdalībniece.”

- Ukrainas ziņu aģentūra „Unian”: „Trešdien Kijivā nogalināts kārtējais mediju pārstāvis – izdevuma „The Insider” žurnāliste Oksana Bauļina.”

- NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs: „Jebkāda ķīmisko ieroču lietošana Ukrainā no Krievijas puses ir nepieņemama un pilnībā mainītu konflikta būtību.” Šodien Briselē notiek NATO ārkārtas samits, kurā tiek spriests par papildu palīdzību Ukrainai.

- Trešdien Kijivu apmeklējis Lietuvas aizsardzības ministrs Arvids Anušausks. Bet kaimiņzemes prezidents Gitans Nausēda uzskata: Lietuvai jāgatavojas totālai valsts aizsardzībai.

- Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs piedraud: „Miera uzturētāju nosūtīšana uz Ukrainu var izraisīt tiešu NATO un Krievijas sadursmi.”

- Mediji pievērsuši uzmanību tam, ka krietnu laiku no redzesloka pazudis Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu. Kremlis tagad ziņo, ka viņam esot problēmas ar sirdi.

- No Polijas pienāk ziņas, ka no skursteņiem virs Krievijas vēstniecības intensīvi paceļas dūmi. Izskan aizdomas, ka darbinieki dedzina dokumentus. Tieši tas pats pirms kara bijis novērojams Krievijas vēstniecībā Ukrainā.

- Lietuvā rosināts Georga lentītes un burtu Z, kas uzkrāsots Krievijas armijas tehnikai un kļuvis par agresijas simbolu, pielīdzināt nacistiskās Vācijas un PSRS simbolikai. Par to varētu piespriest 500 eiro naudas sodu.

- Rietumu līzinga kompānijas pieprasa Krievijai atdot vairāk nekā 500 līzingā pirktās lidmašīnas vai maksāt nesamaksāto – aptuveni 20 miljardus dolāru.

- Krievija no sev nedraudzīgajām valstīm samaksu par gāzi pieprasa rubļos.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.