Aizvērt

Krievijas ofensīva apstājusies

2022. gada 23. martā, 19:09
Raksta autors: Alberts Dinters
Krievijas ofensīva apstājusies
Krievijas okupantu postītā Čerņihiva Ukrainā teju pilnībā ir aplenkta, tomēr turas.
Foto: „Unian” arhīva foto
Ukrainas neatkarības kara 28. diena. Ukraina aprēķinājusi, ka savulaik Padomju armija karā Afganistānā desmit gados zaudējusi mazāk tehnikas un dzīvā spēkā nekā Krievijas armija 26 dienās Ukrainā.
- Krievijas diktatora Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs raidsabiedrībai CNN atzinis, ka Krievija Ukrainā iecerētos mērķus vēl nav sasniegusi, un nav noliedzis, ka Krievija varētu ķerties pie kodolieročiem tad, ja Maskava sajustu eksistenciālus draudus.

- Okupanti turpina bombardēt ēkas, kurās ir vai nu slimnīcas, vai administratīvā vadība.

- Ukrainas mediji pārraidījuši video, kurā no putna lidojuma redzama aplenktā ostas pilsēta Mariupole. No tās teju nekas nav palicis pāri. Tomēr tajā joprojām atrodoties aptuveni 100 000 iedzīvotāju. Cilvēki, kuri no sagrautās pilsētas evakuējušies, situāciju Mariupolē sauc par „ledainu elli”.

- Polijas prezidents Andžejs Duda paziņojis, ka Krievijas vadība Ukrainā rīkojas kā Hitlers, kā grupējuma SS spēki Otrā pasaules kara laikā Polijā.

- Ukrainā gājis bojā 121 bērns.

- Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis: „Par civiliedzīvotāju nogalināšanu būs jāatbild ikvienam Krievijas karavīram neatkarīgi no tā, kāda pavēle saņemta.”

- Ukrainas ģenerālprokurore Irina Venediktova: „Sākta pirmā izmeklēšana pret Krievijas karavīru par izvarošanu. Viņa identitāte ir zināma.”

- Ukraiņu spēki mēģinājuši ielenkt lielus Krievijas spēkus galvaspilsētas Kijivas pievārtē.

- Ap Čornobiļas atomelektrostaciju sācies meža ugunsgrēks. Nav zināms, vai tas izcēlies apšaudes vai ļaunprātīgas dedzināšanas dēļ.

- Pastāv bažas, ka arī Baltkrievijas spēki varētu masveidā iebrukt Ukrainā.

- Žurnālisti pamanījuši, ka kopš 11. marta no redzesloka pazudis gan Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, gan Krievijas armijas  Ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs.

- Polija izraidīs aptuveni 40 Krievijas diplomātu, uzskatot, ka viņi dara to, kas nav savienojams ar Vīnes konvenciju par diplomātiskajām attiecībām, jeb spiego Krievijas labā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.