Aizvērt

Prognoze: kad karš var beigties

2022. gada 22. martā, 17:19
Raksta autors: Alberts Dinters, Dina Poriņa
Prognoze: kad karš var beigties
Krievijas armijas kārtējie dzīvojamo ēku postījumi. Ukrainas prezidenta militārais padomnieks Aleksejs Arestovičs izteicies, ka Krievijas uzbrukumi varētu apsīkt pēc pāris nedēļām.
Foto: Aģentūras „Unian” arhīva foto
Krievijas uzbrukuma 27. diena. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis savā feisbuka kontā šodien jautā: „Kas vēl okupantiem jāizdara, cik daudz cilvēku tiem vēl jānogalina, lai Rietumu un NATO līderi pozitīvi atbildētu Ukrainas lūgumam slēgt lidojumiem gaisa telpu vai apgādāt mūs ar lidmašīnām, kas mums tik ļoti nepieciešamas?”
- Ukrainas prezidenta militārais padomnieks Aleksejs Arestovičs ik vakaru vietnē „YouTube” Putina opozicionāra Marka Feigina kanālā „Feigin Live” detalizēti analizē kara gaitu (var meklēt arī A.Arestoviča feisbuka kontā). Par Ukrainas uzvaru viņš nešaubās, jo, kaut gan cīņas vēl priekšā, Krievijas armijas spēki esot uz izsīkuma robežas un rezervju palicis maz: „Tā nebūs uzvara pēc punktiem. Un tas nebūs neizšķirts. Tā būs pilnīga Krievijas armijas sagrāve.” Prognoze par pasaules notikumu gaitu, tostarp šo karu, ko A.Arestovičs intervijās izteicis jau pirms vairākiem gadiem, izrādījusies pārsteidzoši precīza. Viņaprāt, karš var beigties pēc dažām nedēļām sarunu ceļā vai ar vēl lielākiem Krievijas zaudējumiem turpināties, ilgākais, kādu mēnesi.

- Baidoties, ka viņu var noindēt, Kremļa saimnieks Putins nomainījis aptuveni 1000 personāla darbinieku – apsargu, pavāru, veļas mazgātāju, sekretāru u.c., atsaucoties uz avotu Krievijas valdībā, raksta ASV ziņu vietne „Daily Beast”.

- Ir iegūti pierādījumi, ka Krievija karā Ukrainā izmanto termobāriskos ieročus, kurus dēvē par elles mašīnām. Pirmais sprādzienbīstamais lādiņš gaisā izkliedē degvielu, kas sajaucas ar atmosfēras skābekli. Degvielas mākonis izplūst ap mērķa objektiem. Otrais lādiņš mākoni detonē, radot masīvu sprādziena vilni, kas var būt ievērojami ilgāks nekā citām sprāgstvielām, iznīcināt ēkas, nogalināt vai ievainot cilvēkus pat tad, ja tie noslēpušies ēkās. Ar Ženēvas konvenciju šie ieroči ir aizliegti.

- ANO: „Kopš kara sākuma Ukrainā gājuši bojā vairāk nekā 900 civiliedzīvotāju.”

- Krievija uz Ukrainu nosūtījusi policijas speciālo uzdevumu vienību OMON, kuras uzdevums ir izgaiņāt okupēto pilsētu iedzīvotāju protestus. Jau vakar pret viņiem izmantotas gan skaņas, gan asaru gāzes granātas, uz cilvēkiem ir arī šauts.

- Sumos apšaudītajā ķīmiskajā rūpnīcā izdevies likvidēt amonjaka noplūdi.

- Okupanti Ukrainā atkal nolaupījuši cilvēkus. Šoreiz Berislavas mēru un kādu aktīvistu.

- Ukrainas parlaments, atsaucoties uz Eiropas Kosmosa aģentūras satelītu datiem, paziņojis, ka ap Čornobiļas atomelektrostaciju norobežotajā zonā izcēlušies vairāki ugunsgrēki.

- Aģentūra „Unian”: „Ukrainas kriptovalūtas fonds saņēmis 60 miljonus ASV dolāru palīdzībai armijai.”

- Polijas robežsardze paziņojusi, ka kopš kara sākuma no Ukrainas ieradušies vairāk nekā divi miljoni cilvēku.

- Baltkrievijā iedzīvotāji uz dzelzceļa rīko sabotāžu, lai nepieļautu sava karaspēka vešanu uz Ukrainu.

- Latvijas valdība lemj par aizliegumu ostās ienākt kuģiem ar Krievijas karogu.

- Rīgas mērs Mārtiņš Staķis rosinās 9. maijā svinības pie Uzvaras pieminekļa neatļaut. Visa pasaule Otrajā pasaules karā kritušos piemin 8. maijā, un tam, lai noliktu ziedus, pasākumu nevajag. Krievijā šie svētki pārvērsti par imperiālisma dzīrēm, kamēr tās armija Ukrainā lej nevainīgu cilvēku asinis, sacījis M.Staķis.

- Tiesa Krievijā aizliedz izmantot vietnes „Facebook”, „Instagram” un „Twitter”, paziņojot, ka mātes kompānija „Meta” ir ekstrēmistu organizācija.

- Latvijā Autotransporta direkcija bloķē mobilo lietotni „Yandex Go”. To izmantoja taksometru kompānija „Yandex Taxi B.V.” Konstatēts, ka lietotne sniedz datus serveriem Krievijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.