Aizvērt

Apšaude turpinās, solīti desmit koridori

2022. gada 19. martā, 14:05
Raksta autors: Alberts Dinters
Apšaude turpinās, solīti desmit koridori
Čehijā mākslinieks uz sienas izveidojis aizkustinošu gleznojumu – maza meitenīte ar Ukrainas karogu piesedz slavenākos Rietumu multfilmu varoņus.
Foto: Aģentūras Unian arhīva foto
24. dienu Krievija uzbrūk Ukrainai. Bēgļu straumes plūst gan uz citām Ukrainas vietām, gan citām valstīm. Kuldīgas novadā līdz 17. martam uzņemti 60 patvēruma meklētāji: 29 pieaugušie un 31 bērns.
- Trīs ģimenes apmetušās sporta skolas viesnīcā, pārējie – pie radiem vai draugiem. Kuldīgā atrodas 31, Vārmē 14, Skrundā seši, Laidos seši un Pelčos trīs Ukrainas iedzīvotāji. Viņiem līdzi ir arī četri kaķi un divi suņi.

- Aplenktajā un nepārtraukti bombardētajā Mariupolē kaujas sasniegušas ostas pilsētas centru, apstiprinājis mērs. Pirms tam to ziņojusi Krievijas armija. Ukrainas premjera vietniece Irina Vereščuka sacījusi, ka kopumā panākta vienošanās par desmit humānajiem koridoriem, pa kuriem sestdien būtu jānotiek iedzīvotāju evakuācijai, tostarp no Mariupoles virzienā uz Zaporižju.

- Ukrainas armija piektdien publiskojusi jaunu informāciju par iznīcinātajiem Krievijas armijas spēkiem: ap 14 200 karavīru, 450 tanku, 1448 bruņumašīnas, 205 artilērijas sistēmas, 72 raķešu sistēmas, 93 lidmašīnas, 112 helikopteru, 879 automašīnas, 60 degvielas cisternu, trīs kuģi un 12 dronu.

- Ukrainas spēki likvidējuši jau piekto Krievijas armijas ģenerāli.

- Mariupolē okupanti iznīcinājuši metālapstrādes kombinātu „Azovstaļ”.

- Sestdienas rītā Kijivu ietin smogs, ko rada dūmi no atkritumu izgāztuves.

- Aģentūra „Unian”: Kijivā kopš kara sākuma bojā gājuši 222 cilvēki.

- Piektdien Ļvivas centrā novietoti 109 tukši mazuļu ratiņi, tā pieminot karā mirušos Ukrainas bērnus.

- Krievijas propaganda kļūst aizvien histēriskāka: ja Gruzija nepielaidīs Krievijas inspektorus ASV biolaboratorijām, kuras, pēc Kremļa domām, tur atrodas, Krievijai esot visas tiesības tām uzbrukt ar raķetēm. Ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs kārtējo reizi paziņojis, ka ikviena krava, kas paredzēta Ukrainai un kurā ir bruņojums, kļūs par Krievijas armijas mērķi.

- Krievijas mediju uzraugs „Roskomnadzor” turpina bezspēcībā plosīties un pieprasa uzņēmumam „Google” pārtraukt reklāmas, kurās it kā tiekot draudēts krieviem.

- Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) publiskojusi sarakstu, kurā minēta 71 tīmekļa vietne, kas saistībā ar apdraudējumu Latvijas drošībai ir bloķēta. Ar sarakstu var iepazīties NEPLP mājaslapā.

- No Latvijas turpinās auto piegāde Ukrainas armijai. Savu roku tam pielikuši arī kuldīdznieki.

- Pasaulslavenais kinorežisors Stīvens Spīlbergs Ukrainai ziedojis miljonu dolāru.

- Polija nākamajā NATO samitā piedāvās Ukrainā veidot miera uzturēšanas spēkus.

- Vairākas Eiropas valstis vienlaikus izraidījušas Krievijas diplomātus: Latvija jāpamet trim vēstniecības darbiniekiem, Bulgārija – desmit, Lietuva – četriem, Igaunija – trim diplomātiem.

- Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs savā tvitera kontā latviešu valodā ierakstījis Latvijai pateicību par palīdzību.

- Latvija no Krievijas vēstniecības saņēmusi protesta notu par plakātu uz Medicīnas vēstures muzeja, kas atrodas tieši pretī vēstniecībai. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs savā ierastajā mierā tvitera kontā ierakstījis: „Latvija ciena un neierobežo mākslinieciskās izteiksmes brīvību.” Uz lielformāta plakāta redzama kolāža, kurā daļa Putina sejas ir kā galvaskauss.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.