Aizvērt

Putins: „asiņainais diktators” un „visīstākais rīkļurāvējs”

2022. gada 18. martā, 14:39
Raksta autors: Alberts Dinters, Dina Poriņa
Putins: „asiņainais diktators” un „visīstākais rīkļurāvējs”
Kopš kara sākuma Ukrainā nogalināti 109 bērni, bet ievainoti vairāk nekā 130. Visvairāk viņi cietuši Kijivas, Harkivas, Doneckas, Čerņihivas, Mikolajivas, Žitomiras, Sumu un Hersonas apgabalā.
Foto: Aģentūras „Unian” arhīva foto
Krievija Ukrainai uzbrūk 23. dienu. Valsts drošības dienests Latvijā vāks pierādījumus Krievijas noziegumiem Ukrainā un aicina atsaukties tos, kuri okupantu zvērībām ir liecinieki, rakstot e-pastā Ukraina@vdd.gov.lv vai zvanot pa tālruni 67208964.
- Kanāls „Nexta Live”: „Drāmas teātra pagrabs, ko sabombardēja okupācijas spēki, ir izturējis, un tajā esošie cilvēki saviem spēkiem mēģina izkļūt no tā.” ANO Drošības padomē Krievijas vēstnieks Vasīlijs Ņebenzja, acīs skatīdamies, melojis, ka Ukrainas militārais grupējums „Azov” iedzīvotājus teātrī turējis kā ķīlniekus.

- Mariupolē diennaktī tiek nomests no 50 līdz 100 aviobumbu, informē pilsētas vadība.

- Ļvivā, Ukrainas rietumos, notikusi raķešu apšaude lidostas tuvumā – trāpīts lidmašīnu remonta ēkā, ziņo aģentūra „Unian”, atsaucoties uz pilsētas mēru.

- Černihivas mērs Vjačeslavs Čauss apstiprinājis, ka diennakts laikā tur nogalināti 53 cilvēki.

- Tiek saņemtas ziņas, ka, lai karotu Krievijas pusē, uz Ukrainu dodas algotņi no Sīrijas.

- Ukrainas medijs „Pravda” izpētījis, ka Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs, lieloties, ka viņš it kā atrodas Kijivas pievārtē, ir melojis – videoierakstā viņš atradies Čečenijas galvaspilsētā Groznijā.

- Krievija paziņojusi, ka šodien ANO Drošības padomes sēdē izvirzīs apsūdzības ASV un Ukrainai, ka tās Ukrainā vada bioloģisko ieroču laboratorijas. ASV un Ukraina to jau noraidījusi. Bet pastāv bažas, ka Krievija to varētu izmantot kā ieganstu „viltus karoga” operācijai, proti, lai ķīmiskos vai bioloģiskos ieročus Ukrainā lietotu pati.

- „Nexta Live”: „Černihivā nogalināts ASV pilsonis.”

- Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons: „Ukraina maksā dārgu cenu par to, ka Rietumi brīdinājumus par Krieviju līdz šim neņēma vērā.”

- Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis kārtējo reizi Rietumiem veltījis asu kritiku par pārāk lēnu reaģēšanu laikā, kad Krievija savilka karaspēku pie Ukrainas robežām.

- Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā bēgļu gaitās devušies vairāk nekā trīs miljoni cilvēku. Polijā vien ieradušies ap 1,9 miljoniem. ANO augstā komisāra bēgļu lietās vietnieks Raufs Mazu secinājis, ka pēc skaita pieauguma ātruma šī ir lielākā krīze kopš Otrā pasaules kara.  Bet Ukrainas Iekšlietu ministrija vēsta, ka valstī atgriezušies vairāk nekā 320 tūkstoši cilvēku, lielākoties vīrieši.

- Gan Latvijas, gan Lietuvas valdība vienbalsīgi atbalstījušas prasību ANO slēgt gaisa telpu virs Ukrainas.

- Krievija atteikusies izpildīt Starptautiskās ANO tiesas prasību karu Ukrainā izbeigt.

- Prezidents Zelenskis nav mainījis nostāju, ka Ukrainas robežas jāatzīst tādas, kādas tās bija 1991. gadā.

- Krievija atkal draud – šoreiz ar Ukrainas scenāriju tā draud Bosnijai un Hercegovinai, ja tā mēģinās iestāties NATO.

- Leģendārais ASV aktieris Arnolds Švarcenegers videouzrunā aicinājis Krievijas iedzīvotājus un karavīrus izbeigt karu Ukrainā.

- Apvienība „Human Rights Watch” aicinājusi Ukrainu nepubliskot video ar sagūstītajiem Krievijas armijas karavīriem un viņu privāto informāciju, jo tas pārkāpjot cilvēktiesības. Ukraina uz to atbildējusi: „Vai mirušajiem ukraiņiem cilvēktiesību nav?”

- Beļģijas karalis Filips un karaliene Matilde divas monarhijai piederošās mājas nodos Ukrainas bēgļu izmitināšanai.

- ASV prezidenta Džo Baidena izteikumi par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu kļūst aizvien asāki. Iepriekš viņš to nosauca par „kara noziedznieku”, bet nu jau par „asiņaino diktatoru” un „visīstāko rīkļurāvēju”.

- Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski Eiropas politiķi izvirza prestižajai Nobela miera prēmijai.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.