Aizvērt

Okupanti turpina slepkavot

2022. gada 17. martā, 21:10
Raksta autors: Alberts Dinters
Okupanti turpina slepkavot
Kompānijas „Maxar Technologies” jaunākie satelītattēli rāda: pie Mariupoles teātra, ko Krievijas armija bombardējot saspridzināja, iedzīvotāji vairākās vietās bija izveidojuši lielus uzrakstus „Bērni”. Lidmašīnu piloti to nevarēja nepamanīt.
Foto: Aģentūras „Unian” arhīva foto
Trešdien Krievijas armija turpinājusi bombardēt jau tā izpostīto Mariupoli, sagraujot teātri un peldbaseinu. Zīmīgi, ka abas ēkas kā bumbu patvertnes izmantojuši iedzīvotāji, tostarp grūtnieces un bērni.
- Tiek lēsts, ka sagrautajā Mariupoles teātrī apšaudes laikā varēja slēpties aptuveni 1000 cilvēku. Ceturtdien pēcpusdienā ziņas bija labas: ēka ir sagrauta, taču patvertne izturējusi, un, novācot gruvešus, atklāts, ka visi izdzīvojuši, informējis Ukrainas parlamenta deputāts Serhijs Taruta.

- Čerņihivā apšaudē nogalināti 13 cilvēki, kuri stāvējuši rindā pēc maizes.

- Mariupoles mēra vietnieks Sergejs Orlovs: „Neviena ēka nav palikusi neskarta, jo sagrauti ir 80–90%.” Sākoties ielenkumam, pilsētā bija 350–400 tūkstošu cilvēku. Nav zināms, cik bojāgājušo ir zem sagrauto ēku drupām.

- Ukrainas premjerministra vietniece Irina Vereščuka: „Mariupoles slimnīcā iesprostoti aptuveni 400 darbinieku. Ēku ieņēmusi Krievijas armija, kas uz Ukrainas karavīriem šauj no slimnīcas perimetra.”

- Ukrainai izdevies atbrīvot okupantu nolaupīto Melitopoles mēru Ivanu Fjodorovu, apmainot viņu pret deviņiem sagūstītiem Krievijas karavīriem.

- ASV piegādā pretgaisa aizsardzības sistēmas, tās jau esot ceļā. Papildus Ukraina saņems 100 t.s. „kamikadzes dronus”. Tā esot mugursomā nēsājamā ieroču sistēma „Switchblade 300”, kas paredzēta precīziem triecieniem pa pretinieka dzīvo spēku.

- Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien uzstājies ASV kongresa priekšā, vēlreiz aicinot noteikt aizliegumu zonu lidojumiem virs Ukrainas vai vismaz nosūtīt iznīcinātājus, lai glābtu tūkstošiem cilvēku.

- Trešdien uzlauzts Ukrainas televīzijas kanāls „Ukraina-24”. Uz brīdi tiešajā ēterā slīdošajā ziņu lentā parādījās viltus prezidenta Volodimira Zelenska aicinājums Ukrainas karavīriem nolikt ieročus.

- ASV prezidents Džo Baidens Vladimiru Putinu nosauca par „kara noziedznieku”. Kremlis Baidena izteikumus nodēvējis par „nepieņemamu un nepiedodamu retoriku”.

- ANO Starptautiskā tiesa pieprasa Krievijai iebrukumu Ukrainā apturēt.

- Trešdienas vakarā NATO izcilības centra direktors Jānis Sārts LTV raidījumā „Dienas jautājums”: „Krievija realizē gļēvu karu.”

- Autobūves koncerni „BMW” un „Volkswagen” aptur rūpnīcu darbu Eiropā, jo trūkst detaļu, kuras iepriekš piegādāja Ukraina.

- Izskanējušas ziņas, ka vairākās Baltkrievijas pilsētās – Baranovičos, Luņiņecā, Stoļinā, Hancavičā, Sluckā, Kļeckā un citās – nogranduši sprādzieni, bet iemesli tam nav zināmi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.