Aizvērt

Kurzemē izņemti 306 nelegālie zvejas rīki

2020. gada 5. augustā, 14:30
Raksta autors: Alberts Dinters
Kurzemē izņemti 306 nelegālie zvejas rīki
Katru pusgadu Valsts vides dienests (VVD) apkopo skaitļus, kuri parāda to, cik ražīgi ir strādāts dažādās vides pārvaldēs. Kopumā šī gada pirmajā pusgadā Kurzemē notikušas 1559 pārbaudes.
Kā vēsta VVD sniegtā informācija, Ventspils Reģionālās vides pārvaldes teritorijā notikušas 978 normatīvo aktu ievērošanas pārbaudes, bet Liepājas Reģionālās vides pārvaldes teritorijā tas darīts 581 reizi.

Ventspils inspektori pārbaudes uzņēmumos, kam izsniegtas piesārņojošas darbības atļaujas (A, B atļaujas vai C apliecinājums), veikuši 135, bet Liepājas – 88 reizes. 95 gadījumos notikušas citas pārbaudes piesārņojuma jomā. Vēl Kurzemes inspektori 1017 reižu baudījuši dabas resursu un dabas aizsardzību, jūras piesārņojuma un radiācijas drošību. Abās reģionālajās pārvaldēs izskatītas 224 sūdzības un iesniegumi. Arī zvejas kontrolei pievērsta uzmanība, jo kopumā Ventspils un Liepājas pārvaldes inspektori pārbaudījuši 606 ūdenstilpnes, no tām izņemti 306 nelegālie zvejas rīki.

Kurzemes pusē ir arī izsniegtas dažādas atļaujas, kas skar gan piesārņojošo darbību, gan dabas vai ūdens resursu tērēšanu, kā arī atkritumu apsaimniekošanu, zvejas licences, arī grunts novietošanu jūras novietnē. Šādas atļaujas kopumā Kurzemē izsniegtas 1116.

 






 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.