Aizvērt

Mācības notiek virtuāli

2020. gada 25. maijā, 21:16
Mācības notiek virtuāli
Arī laikraksts "Kurzemnieks" ir viens no Rīgas Stradiņa universitātes (RSU), Vidzemes Augstskolas un deviņu mediju partneriem projektā mediju profesionāļiem "Atbildīgas, daudzveidīgas un kvalitatīvas žurnālistikas attīstība Latvijas nacionālajos un reģionālajos masu medijos, veicinot trešo valstu pilsoņu sociālo iekļaušanos Latvijā".
Pielāgojoties Covid-19 pandēmijas situācijai, no 11. maija projekta apmācības ar Rīgas Stradiņa universitātes un Vidzemes Augstskolas ekspertiem notiek virtuāli. Katrs docētājs ir ierakstījis lekciju sistēmā, kura pieejama projekta partneriem.

Turpinot projekta "Atbildīgas, daudzveidīgas un kvalitatīvas žurnālistikas attīstība Latvijas nacionālajos un reģionālajos masu medijos", veicinot trešo valstu pilsoņu sociālo iekļaušanos Latvijā īstenošanu, tiek veicināta mediju zināšanu pilnveide un papildinātas prasmes mediju satura veidošanā. Mācību plānā iekļauti temati par starpkultūru dialogu, tai skaitā EP, ES un citu starptautisko organizāciju aktuālajiem lēmumiem; labo praksi Eiropas žurnālistikā saistībā ar migrācijas tematikas atspoguļošanu; migrācijas procesiem Latvijā vēsturiskā kontekstā; pētnieciskās un konstruktīvās žurnālistikas pamatprincipu izmantošanu migrācijas atspoguļošanā; melu dekonstrukciju, medijpratību un kritisko domāšanu, atspoguļojot trešo valstu pilsoņu sociālās iekļaušanas tematus; žurnālistu un masu mediju īpašnieku attiecībām un caurskatāmību masu mediju auditorijām.

Sākot ar jūniju, RSU un Vidzemes Augstskolas eksperti attālināti tiksies ar mediju pārstāvjiem, lai diskutētu par apmācībās apskatītajiem tematiem un analizētu mediju prakses piemērus.

Projektu īsteno RSU Komunikācijas fakultāte un Vidzemes Augstskola. Projektā piedalās laikraksts "Bauskas Dzīve", "Chayka.lv", laikraksti "Kurzemnieks" un "Kurzemes Vārds", Latgales reģionālā televīzija, laikraksts "Neatkarīgās Tukuma Ziņas", izdevniecība "Žurnāls "Santa"", interneta ziņu portāls TVNET, Vidusdaugavas Televīzija un Vidzemes Televīzija.

 


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.