Aizvērt

Pasākumi

2022. gada 20. janvārī, 20:23
Raksta autors: Apkopojusi Daina Tāfelberga
Pasākumi
Kuldīgā un novadā
KULDĪGĀ

Bērnu un jauniešu centrs
aicina Burtmedībās – tās veltītas barikāžu atcerei. Kuldīgā jāatrod astoņi burti, kas paslēpušies ēku logos, no tiem jāizveido atslēgas vārds, kas kopā ar vārdu, uzvārdu, tālruņa numuru līdz 23.I 24.00 jāsūta e-pastā: jauniesucentrs@kuldiga.lv. Dalībnieki izlozē iegūs Burtmednieka titulu un piemiņas veltes. Plašāk: www.kuldigasbjc.lv.

 
Novada muzejā
No 25.I kādreizējās Kuldīgas Valsts ģimnāzijas skolotāja Kārļa Grūbes gleznu izstāde – pieminot mākslinieka 120. dzimšanas dienu, te atgriežas darbi, kuros redzamas dabā sen zudušas ainavas.
Līdz 6.III izstāde Valdziņu pa valdziņam par rokdarbu kopas Čaupe desmit gadu darbību. Var apskatīt jau pērn izveidoto bilžu stāstu Barikāžu laiks par 1991. gada janvāra notikumiem Rīgā un Kuldīgā (www.kuldigasmuzejs.lv/izzini-barikades).

 

Kultūras centra kinozālē
21. I 17.00, 23.I 14.00, 25.I 17.30, 26.I 17.20 un 19.10, 27.I 17.00 animācijas filma ģimenei Ceļojums uz Mēnesi (dublēta latviski). Kad Pītera māsiņa Anna apņemas palīdzēt Vaboles kungam atrast pazudušo sievu, viņu nolaupa ļaunais Mēness vīrs. Pīteram māsu glābt jādodas uz Mēnesi.

21.I 19.00 un 23.I 16.00, 25.I 19.30 un 27.I 19.00 trilleris Kliedziens. Slavenās šausmu sērijas jaunākā filma. 25 gadus pēc slepkavībām klusajā Vudsboro cits slepkava uzvilcis spoka masku un nolūkojis pusaudžu grupu.

 

Bibliotēkā

28.I 11.00 tiešraidē Jauno grāmatu rīts. Janvārī Ilzes Kalvānes ilustrāciju izstāde Spilgti bezgalīgais stāsts.
Bērnu literatūras centrā animācijas filmas un audiopasakas Ivetas Brikmanes grāmatām Septiņi stāsti par notiņām un Pa pēdām notiņām.
Līdz 30.I feisbuka lapā krustvārdu mīklu konkurss (par novadniekiem).

 
SKRUNDĀ

23. janvārī aprit 26 gadi, kopš Skrundai piešķirts pilsētas statuss. Kultūras nams piedāvā erudīcijas spēli Cilpo Skrundā jebkuros apstākļos un kompānijās. Jautājumi vedīs pa skaistākajām vietām, atklās dārgumus, iekvēlinās azartu un ļaus uzzināt ko interesantu par mūsdienām un vēsturi. Pirmajiem 100 – spēle bez maksas, pieciem veiksmīgākajiem – balvas loterijā. Vajag lejupielādēt lietotni Loquiz, uzlādēt telefona bateriju, pārliecināties, ka ir ieslēgta skaņa, aktivizēts GPS un mobilie dati, ievadīt spēles lietotājvārdu un paroli. Visus laiku jāraugās, lai ierīce ir ieslēgta un ekrāns – aktīvs. Sākums – pie kultūras nama. Kartē būs pieturpunkti: nonākot tajos, uz ekrāna parādīsies jautājums. Tie sakārtoti cilpās. Atbildot pareizi, saņemsiet norādi atrisinājumam.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.