Aizvērt

Pasākumi

2022. gada 6. janvārī, 17:16
Raksta autors: Apkopojusi Daina Tāfelberga
Pasākumi
Kuldīgā, novadā un Kurzemē
KULDĪGĀ

Novada muzejā
Līdz 16.I tēva Imanta Kristovska fotogrāfijas un meitas Ellas Kristovskas-Mediņas gleznas.
Līdz 6.III izstāde Valdziņu pa valdziņam – rokdarbu kopa Čaupe desmit gadu.
Muzejs piedāvā gan izzinošas nodarbes dabā, gan virtuālas spēles un ekskursijas. Var pieteikt muzejpedagoģijas nodarbības ārpus telpām. 5.–12. klašu skolēnus Vecpilsētas nianses ved iepazīt Kuldīgas seno ēku vēsturi, izmantojot mobilo telefonu, bet Klusie pilsētnieki aicina pastaigā pa skulptūru parku, stāstot par tēlnieci Līviju Rezevsku. Jau no 1. klases fotospēle Iepazīsti Kuldīgu!, sekojot maršrutam kartē. Pieteikties pa tālr. 22015462 vai e-pastā: info.muzejs@kuldiga.lv. Digitāli papildināta izstāde Izstaigā seno Kuldīgu, aktīva ir spēle Klusie pilsētnieki, kā arī Vecpilsētas nianses, kas ved no objekta Teleports pa Liepājas ielu līdz muzejam. Vairāk: www.kuldigasmuzejs.lv.

 

Kultūras centra kinozālē

7.I 17.00, 9.I 12.30, 11.I 17.10, 12.I 19.20 un 13.I 17.20 animācijas filma ģimenēm Nelabojamais Rons. Ja katram bērnam jābūt draugam, par tādu var kļūt lielisks robots, kurš prot kustēties, runāt un kuram ir interneta pieslēgums, lai saimniekam palīdzētu publicēties sociālajos tīklos un būt informētam. Šādi roboti ir visiem skolēniem, bet ne kautrīgajam Bārnijam. Visu maina dzimšanas diena, kad viņš saņem ilgi gaidīto dāvanu.

7.I 19.20, 9.I 14.50, 11.I 19.30, 12.I 16.20 un 13.I 19.30 zinātniskās fantastikas filma Matrikss: atdzimšana. Kulta triloģijas 4. daļas režisore Lana Vačovska ir arī scenārija līdzautore. Lomās: Kianu Rīvzs, Kerija Anna Mosa, Džeida Pinketa-Smita.

16.I 12.30, 18. un 20.I 17.10 animācijas filma Dziedi! 2. Gārta Dženinga filmas turpinājumā koala Basters Mūns un talantīgie draugi sagatavojuši kārtējo muzikālo šovu, kurā pievienosies jauni talanti.

16.I 14.00, 19.I 16.30 un 20.I 19.30 zinātniskās fantastikas filma Zirnekļcilvēks: mājupceļa nav. Pirmo reizi Džona Votsa filmu sērijā draudzīgā apkaimes supervaroņa maska ir noņemta, un viņš vairs nespēj nošķirt parasto dzīvi no riskantajām gaitām. Lomās: Toms Holands, Zendaja, Benedikts Kamberbečs, Džons Favro, Benedikts Vongs  Vilems Defo u.c. 

16.I 17.00, 18. un 19.I 19.30 detektīvdrāma Guči nams. Ridlija Skota filmas centrā – Patrīcija Redžiani (atveido Lady Gaga) un viņas plāns nogalināt bijušo vīru Mauricio Guči (Ādams Draivers) – slavenā modes nama Gucci dibinātāja Gučio Guči mazdēlu.


Bibliotēkā

No 5.I Ilzes Kalvānes ilustrāciju izstāde Spilgti bezgalīgais stāsts par iztēles bezgalību mākslinieces neordinārajā pasaulē. Maģiskas noskaņas un pasaku grāmatu atmosfēra, vairāk nekā 60 ilustrāciju – bērnišķīgi un naivuma pilni, intriģējoši ezoteriski stāsti, kas vēsta: „Sapņo spilgti! Sapņo bezgalīgi!”

19.I 14.00 ceļotmīļotāju tikšanās (tiks translēta feisbukā). Itālijas iespaidos dalīsies Santa Kļava.

28.I 11.00 tiešraidē Jauno grāmatu rīts. Janvārī bērnu literatūras centrā animācijas filmas un audiopasakas Ivetas Brikmanes stāstu grāmatām Septiņi stāsti par notiņām un Pa pēdām notiņām (darbdienās 10.00–11.00, 14.00–15.00, kā arī pēc pieteikšanās pa tālr. 26338463). Septiņas filmas par septiņām notīm un 16 audiopasakas par mūzikas teoriju. Izstāde ceļo pa Latvijas lielākajām bibliotēkām.

 

CITUR NOVADĀ

KURMĀLĒ
Priedaines bibliotēkā janvārī fotoizstāde Kurmāles pagasts gadalaikos. Ziema. Klātienē un sociālajos tīklos – jaunākā literatūra.

LAIDOS
Bibliotēkā janvārī Maijas Čapas gleznas.

NĪKRĀCĒ
Bibliotēkā Nīkrāces pamatskolas piecus un sešus gadus veco audzēkņu zīmējumu izstāde Sniegavīrs Ludvigs. Pērn lasītāju vidū populārākie romāni.

PADURĒ
Bibliotēkā Jāņa Krasta lielformāta fotogrāfijas Panorāmas, janvāra jubilāru grāmatu izstāde Notraus putekļus un literatūras jaunumi (arī feisbukā).

PELČOS
Bibliotēkā  11. un 12.I 15.00 nodarbība Mīļākā grāmata – pašu veidota piespraudīte. Visu mēnesi Kuldīgas paletes gleznu izstāde Atmiņu atspulgi.

RENDĀ
Bibliotēkā  Dinas Zvejnieces gleznas.

RUMBĀ
Bibliotēkā jaunākā literatūra (arī feisbukā), apkalpošanas punktā Ventas ciema Bukaišos izstāde Grāmatas – baltas kā sniegs.

TURLAVĀ
Bibliotēkā keramiķes Intas Mednieces, grāmatsējējas Ilvas Valdmanes, stikla mākslinieces Kristīnas Sunepas-Celmiņas un metālmākslinieka Igo Celmiņa darbu izstāde Ceļā.

VĀRMĒ
Skolas zālē 8.I 18.00 dziedātājs Kaspars Markševics un ģitārists Āris Ozols Zvaigžņu dienas koncertā Zem vienām debesīm.
Bibliotēkā liepājnieces Valdas Zariņas fotogrāfijas.

 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.