Aizvērt

Pasākumi

2021. gada 21. decembrī, 18:20
Raksta autors: Apkopojusi Daina Tāfelberga
Pasākumi
Kuldīgā, novadā un Kurzemē
KULDĪGĀ

Kultūras centrā
25.XII 14.00 muzikāla izrāde Kā kļūt par Ziemassvētku vecīša palīgu. SIA Jogitas pasākumi mākslinieki bērniem no trim gadiem piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu ar Ķepu patruļas suņukiem Čeizu un Skaju un briedēnu Bembiju, risinot āķīgus uzdevumus un dziedot.

26.XII 15.00 koncertā Ziemassvētku zvaigzne – kamerkoris Rāte (diriģents Andis Groza), komponists Valdis Zilveris un Latvijas Nacionālā teātra aktrise Dace Bonāte. Skanēs pasaules klasikas melodijas un latviešu komponistu mūzika.

27.XII 19.00 elegantā un joku pilnā koncertā Teātru tenori. Laimīgu Jauno gadu! – Latvijas Nacionālās operas un baleta teātra solists Juris Jope, Operetes teātra galveno lomu atveidotājs Emīls Kivlenieks, aktieris un seriālu varonis Kristians Kareļins, Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Brūveris. Muzikālais pavadījums: Artūrs Kutepovs (ģitāra), Uģis Krūskops (bungas) un Anatolijs Livča (taustiņinstrumenti). Programmā; pasaules un Latvijas klasika, popmūzikas hiti, tradicionālās svētku dziesmas, jaunā gada horoskopi.

28.XII 18.00 Tautas deju ansambļa Venta sarunu vakars Atkalsatikšanās dejā – par piecos gados piedzīvoto stāstīs vadītāja Zita Serdante, bijušie un tagadējie dalībnieki, repetitores Ance Gulbe un Agate Hartmane. Videoatskats uz spilgtākajiem notikumiem, fragmenti no Dziesmu un deju svētkiem, mūsdienu deju uzveduma Tā daļa visuma, 55 gadu jubilejas. Varēs uzzināt, kas sakāms horeogrāfiem no Gruzijas un Latvijas. Būs dejotāju, repetitoru un vadītājas sarunas par dejas specifiku, notikumiem un atgadījumiem TDA, būs vairākas dejas. Pasākums ir Latvijas Kultūras koledžas 3. kursa studentu Nikolas Kerenas un Emīla Kalendas kvalifikācijas darbs.

Līdz 9.I – divi kultūras centra sarīkoti piedzīvojumi:

- viesnīcas Metropole logosSvētku laiks deviņās ainās. Tās uzburtas, no plauktiem un mantu kastēm izceļot draugu, radu un pašu gādātus suvenīrus un mīļlietiņas. Kāds atpazīs vectēva pulksteni ar ķēdi, leģendāro VEF radioaparātu un 1969. gadā ražotu mikrofonu, skaitīkļus, savulaik populāru multfilmas varoni, koalas lācīti no Austrālijas, blakus Ziemassvētku vecītim – Santaklausu no Amerikas, Salatēti un Sniegbaltīti no Irkutskas un vēl, un vēl. Katrai lietai savs stāsts, arī pelītei, kas bērnam ved miedziņu. Tos var noklausīties, nolasot kvadrātkodu.

- skvērā pie kultūras centra – pietura Divpadsmit: trakulīgais dzīves karuselis uz brīdi apstādināts, var sastapt 12 briežus kā garām paskrējušos mēnešus.

 

Kinozālē

20.XII 17.20, 22.XII 19.10 un 23.XII 16.30 ģimenes piedzīvojumu komēdija Sarkanais suns Klifords. Emīlija atrod sarkanu kucēnu un nosauc par Klifordu, nedomājot, ka tas izaugs liels. Mammas prombūtnē Emīliju pieskata smieklīgais tēvocis Keisijs. Tikmēr suņuks izaudzis un šaurajam Ņujorkas dzīvoklim kļuvis par lielu, turklāt par to interesējas ģenētisko eksperimentu uzņēmums. Režisors – Volts Bekers, lomās: Džeks Vaithols, Dērbija Kempa, Tonijs Heils, Sjenna Džilori, Rasels Vongs, Džons Klīzs u.c.

20.XII 19.30, 22.XII 16.00 un 23.XII 18.40 drāma Vestsaidas stāsts. 1957. gada mūzikla adaptācija, kas stāsta par mīlestību starp Toniju un Mariju no dažādām Ņujorkas ielu bandām. Režisors – Stīvens Spīlbergs, galvenajās lomās: Ansels Elgorts un Ariana De Bose.

20.XII 12.30, 28.XII 17.10, 29.XII 14.00, 30 XII 13.50 un 16.10 animācijas filma Dziedi 2! – koalas Bastera Mūna un talantīgo draugu piedzīvojumi turpinās. Šoreiz viņi sagatavojušu jaunu muzikālu šovu.

26.XII 17.00, 28.XII 19.30, 29.XII 16.30 un 30.XII 18.30 trilleris Guči nams – stāsts par slepkavību, ārprātu, greznību un alkatību. Režisora Ridlija Skota krimināldrāmas centrā – Patrīcija Redžiani (atveido Lady Gaga) un viņas plāns nogalināt bijušo vīru Mauricio Guči (Ādams Draivers), slavenā modes nama dibinātāja Gučio Guči mazdēlu.


Novada muzejā

Līdz 16.I Imanta Kristovska fotogrāfiju un meitas Ellas Kristovskas-Mediņas gleznas.
Līdz 6.III Valdziņu pa valdziņam – rokdarbu kopas Čaupe desmit gadi. Bangertu villas otrā stāva ekspozīcijā Turīga kuldīdznieka dzīvoklis iekārtots Ziemassvētku fotostūrītis.

Bibliotēkā

Interaktīvā vietnē Kuldīgas ebreju vēsture digitālajā vidē stāsts par mūsu pilsētas ebreju kopienu, kas bija nozīmīga iedzīvotāju daļa līdz pat Otrajam pasaules karam: fakti, atmiņas un attēli. Saite: https://ej.uz/evdv

 
Mākslinieku rezidences galerijā (piesakoties pa tālr. 29638612) un Mākslas namā
Vēl šogad Kristapa Kalna un Sarmītes Māliņas fotogrāfiju un objektu izstāde Tagad ir visu laiku.


Vecajā rātsnamā
Andas Poikānes kamerizstāde Ar roku virs galvas. Telpas atvērtas darbdienās 9.00–17.00, pārējā laikā apskatāma pa logiem.

 
Baznīcās
Dievkalpojumi Ziemassvētkos

Kuldīgas Sv. Trīsvienība Romas katoļu baznīcā 24.XII 20.00, 25.XII 10.00, 26.XII 10.00. Tiešraides un arhīvs: www.facebook.com/trisvienibasdraudze, https://zeno.fm/radio/kuldigaskatolis, https://ej.uz/KuldigasKatolis.

Kuldīgas Sv. Katrīnas baznīcā 24.XII 13.00 (ģimenēm) un 18.00 (ar svēto vakarēdienu). 25.XII 14.00 Kristus piedzimšanas svētku dievkalpojums, 26.XII Otrie Ziemassvētki: 13.00 (ģimenēm) un 14.00 (abi ar svēto vakarēdienu).

Kuldīgas Sv. Annas baznīcā 24.XII 18.00 (bez dievgalda) un 20.00 (ar dievgaldu). Abiem tiek veidots pieraksts, jo vienlaikus drīkst atrasties 55 cilvēki (tālr. 22301453).

Īvandes baznīcā līdz 23.XII 16.00–19.00 Gaismas ceļš aicina ienākt, ieklausīties, noticēt un piepildīt sirdi ar gaismu, cerību un mīlestību. 24.XII 16.00 dievkalpojums.

Rendas Usmas baznīcā (ārpusē) 24.XII 18.00 (līdzi ņemt lukturi).

Valtaiķu baznīcā 25.XII 17.00.

Lipaiķu baznīcā 24.XII 16.00, 25.XII 15.00 (ar svēto vakarēdienu).

Klosteres baznīcā 25.XII 13.00.

Alsungas Sv. Miķeļa baznīcā 25.XII 12.00.

Gudenieku Sv. Jāņa baznīcā 25.XII 14.00.

 
ĒDOLĒ
Bibliotēkā līdz 29.XII izstāde Ziema un Ziemassvētki grāmatās.

GUDENIEKOS
Basu bibliotēkā līdz 30.XII Eduarda Skabja miniatūrgrāmatas.

ĪVANDĒ
Muižas pagalmā 23.XII 17.00 pie eglītes pirmsskolas bērnus gaidīs Lapzemes rūķi ar jokiem un saldumiem. Bibliotēkā līdz 29.XII Zaigas Gulbes izstāde Dzeja uz koka ripām, līdz 30.XII literatūras ekspozīcija Ziemassvētkus un Jauno gadu sagaidot.

KURMĀLĒ
Priedaines bibliotēkā decembrī izstādes Ziemīgā literatūra un Jaunākā literatūra. Decembrī un janvārī fotoizstāde Kurmāles pagasts fotogrāfijās. Ziema.
Izstāžu zālē līdz 28.XII Daces Nastevičas rokdarbi.
Pasākumu zālē 22.XII 19.00 grupas Galaktika Ziemassvētku koncerts.

LAIDOS
Sermītes bibliotēkā Ilonas Lases rokdarbi.
Laidu bibliotēkā literatūras izstāde Pirms svētkiem, līdz 31.I Maijas Čapas gleznas.
Laidu muižas kreisajā spārnā 23.XII 16.30 Ziemassvētku koncerts Es atveru savu sirdi. 23.XII Ziemassvētku vecītis gaidīs pirmsskolas bērnus 10.00 Sermītes skvērā, 11.30 Laidu sporta laukumā (dāvanas saņems tikai pieteiktie).

NĪKRĀCĒ
Bibliotēkā Irēnas Oses hobiji un literatūras izstāde Iepazīsim mežu.

PADURĒ
Bibliotēkā literatūras izstādes Ziemassvētkus gaidot un Notraus putekļus, Jāņa Krasta fotoizstāde Panorāmas.

RAŅĶOS
Bibliotēkā grāmatu ekspozīcija Ziema un Ziemassvētki.

RENDĀ
Bibliotēkā Dinas Zvejnieces gleznas.

RUDBĀRŽOS
Bibliotēkā Jaunākā literatūra, līdz 6.I Dagnijas Grundbergas radošie darbi izstādē Mana meditācija un fotoizstāde Mirkļi.
Kultūras namā līdz 31.I fotogrāfu grupas Liepājas pozitīvs izstāde Bez maskas.

SNĒPELĒ
Estrādē 23.XII 15.00 Ziemassvētku tirdziņš.

TURLAVĀ
Bibliotēkā grāmatu izstāde Ziemassvētku gaidās, keramiķes Intas Mednieces un grāmatsējējas Ilvas Valdmanes darbi.

VĀRMĒ
Bibliotēkā Dārtas Druvaskalnas (deviņi gadi) apgleznotais stikla un keramika, vārmenieku rokdarbu un citu izstrādājumu izstāde.

Kaimiņos
LIEPĀJĀ
Lielajā dzintarā 30.XII 19.00 Liepājas simfoniskā orķestra Vecgada koncerts. Fragmenti no Johana Štrausa populārākās operetes Sikspārnis, slavenais Vitorio Monti Čardašs, Barkarola no Žaka Ofenbaha operas Hofmaņa stāsti, Kamila Sensānsa mūzika un citi skaņdarbi, diriģents Atvars Lakstīgala, soprāns Ilze Grēvele-Skaraini, mecosoprāns Ieva Parša, vijolniece Paula Šūmane, Rīgas Doma zēnu kora solists Mariss Lakstīgala.

Liepājas teātrī 23., 29. un 30.XII 19.00 svētku koncerts Tepat blakus aktieri un mūziķi Normunda Kalniņa vadībā).

Liepājas Latviešu biedrības namā 29.XII 19.00 Katrīnas Gupalo koncertā Zvaigznes pieskāriens – Eltona Džona, Deivida Bovija, Depeche Mode, Elvisa Preslija, Frenka Sinatras, kā arī pašas dziesmas par ziemu, kosmosu un sapņiem.

 
VENTSPILĪ
Jūras vārtos Aleksandra Naumova personālizstāde Pasaules ainavas un L’Esparrou pils. Darbos, kas šovasar tapuši Francijas Kultūras ministrijas rezidencē Esparū pilī, autors ir uzticīgs godprātīgajam plenērista tēlošanas veidam, piedāvājot nevis tipisku pasaules ainavu, bet tieši savu skatījumu uz šo mirkli un gaismu.

Koncertzālē Latvija 26.XII–9.I Katrīnas Neiburgas un Andra Eglīša telpa-instalācija Biežņa – drūzmēšanās metafora. Svētku laikā drūzmējas ēdiens uz galdiem, cilvēki veikalos un pasākumos, tādi svētku simboli kā egles, no meža ienākot ierobežotā platībā. Tapšanā var piedalīties arī apmeklētāji – pie ieejas būs nokalpojušo eglīšu savākšanas punkts, kas audzēs biežņu koncertzālē. 8. un 9.I noslēgums ar vairākiem koncertiem. Komponista Maikla Gordona darba Timber pirmatskaņojumā Latvijā – perkusionistu ansamblis Koksnes sekstets (Guntars Freibergs, Mikus Bāliņš, Elvijs Endelis, Ernests Mediņš, Reinis Tomiņš un Edgars Zaurs).

PĀVILOSTĀ
Galerijā PAiR tekstilmākslai veltīta izstāde,  kurā dažādu paaudžu mākslinieki tradīcijas un dabas vērojumus atspoguļo laikmetīgā praksē. Maijas Purgailes, Pētera Sidara, apvienības Mareunrols, Heles un Pāvilostas audēju kopas Lumstiņš darbi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.