Aizvērt

Pasākumi

2021. gada 10. novembrī, 12:57
Raksta autors: Daina Tāfelberga
Pasākumi
Kuldīgā, novadā un Kurzemē
Kuldīgā

Latvijas Republikas proklamēšanas diena

* 18.XI 19.00 koncerts tiešsaistē: vietnē YouTube.com Kuldīgas un Skrundas TV kanālā, kā arī feisbuka kontos.

Domes priekšsēdes Ingas Bērziņas sveiciens, pēc tam Kuldīgas mūzikas skolas direktores Andras Zvejnieces veidotā koncertprogramma, kurā apvienojušies mūspuses mākslinieki: A.Zvejniece, Agate Dembovska, Inese Krūmiņa, Evija Vēbere, Katō, Rūta Ķergalve, Dita Ņuņēvica, Artis Šimpermanis, Juris Lipsnis, Miks Akots, Pēteris Ozoliņš, Jurģis Galiņš, Toms Mikāls, Andis Groza, Justs Ūdris, Kārlis Neimanis, Zigurds Turss, jauniešu apvienība Discreet un citi.

* Skvērā pie Pilsētas laukuma 2. nama ierīkots fotostūrītis, kurā var iemūžināt sevi svētku noskaņā.

Kuldīgas bibliotēkā 16. XI 11.00 feisbukā (@KuldigasBiblioteka) saruna ar rakstnieci Moniku Zīli projektā Rakstnieks. Literatūra. Lasītājs. 26.XI 11.00 tiešraidē Jauno grāmatu rīts.

Kuldīgas novada muzeja mājaslapā (www.kuldigasmuzejs.lv) nodarbības un izstādes: Klusie pilsētnieki un Vecpilsētas nianses; Mājdarī – radošas un izzinošas aktivitātes par valsts svētkiem un patriotismu; izstādē Izstaigā seno Kuldīgu! – jauni stāsti par senajām ēkām.

 

Skrundā

17.XI 19.00 vietnēs YouTube un Facebook – valsts gadadienas tiešraides koncertā no Skrundas kultūras nama muzicēs grupa Pērkons. Vakarpusē visi aicināti piedalīties Labo domu stundā, ģimenei kopā vai individuāli iededzot svecīti vai lāpu pie baznīcas un dodoties pastaigā Estrādes parkā.

 
Pagastos

ĒDOLĒ
Ēdolnieki aicināti piedalīties fotoizstādē Mana māja, mana sēta, mana pils. Novembra beigās tā būs kultūras nama logos.

18.XI tiks izgaismota pagasta pārvalde un baznīca, apkārtnē skanēs mūzika. Iedzīvotāji ar svecēm aicināti veidot gaismas ceļu un latviskās zīmes. 18.00 kultūras namā (ja noteikumi atļaus) – dzejas un mūzikas koncerts Latviju mīlot: aktrise Sigita Pļaviņa, ģitārists Māris Kupčs.


KABILĒ
18.XI iedzīvotāji izgaismos pagastu, iededzot gaismekļus un rotājot māju logus un pagalmus.


LAIDOS
17.XI 17.00–21.00 pastaiga pa Laidiem. Daudzdzīvokļu māju pagalmā būs gaismas instalācija Caur pagātni uz nākotni. Varēs zīmēt ar jūras smiltīm, veidojot kopīgu animācijas projekciju.


NĪKRĀCĒ
18.XI 12.00 Izskrien Latviju Nīkrācē!: starts pie gājēju pārejas Dzeldas centrā (reģistrācija no 11.40 pie atpūtas centra).

 
PADURĒ
18.XI gaismas ceļš: iedzīvotāji aicināti nolikt sveci gājēju celiņa sākumā pie pārvaldes, ar gaismas instalācijām gaišāku darīt pagasta centru.


RENDĀ
18.XI 14.00 Rendas baznīcā (ja noteikumi atļaus) – svētbrīdis, vada mācītājs Valters Ozoliņš. Dziedās Ventspils vīru koris, diriģente Lorija Cinkusa. 17.00 pie pagasta pārvaldes varēs likt svecītes, veidojot Latvijas kontūru.

 
SNĒPELĒ
18.XI no 18.00 pie muižas – muzikāls gaismas sveiciens Latvijai svētkos. Novembrī muižas logos iedzīvotāju fotogrāfiju izstāde Kā es gāju rudeni lūkoties.
____________________________________________________________________________________________________


Svecīšu vakari

Mirušo piemiņas pasākumi Kuldīgas novada kapsētās ārkārtējās situācijas dēļ šogad netiek organizēti. Tuvinieki aicināti savus mīļos atcerēties, individuāli aizdedzot svecītes.

Kurmāles pagasta kapos svecīšu vakars visu dienu 14. novembrī, bet pārējās kapsētās Kuldīgā un pagastos – Mirušo piemiņas dienā 21. novembrī. Skrundā svecītes iedegs 21.XI 16.00 Sila kapos, 17.00 baznīcas kapsētā.
__________________________________________________________________________________________

Kaimiņos

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 17.XI 19.00, bet 18.XI 17.00 televīzijas kanālā ReTV, kā arī koncertzāles Facebook un YouTube kontā – koncerts Latvijas 103. jubilejā.
Diriģents Māris Sirmais, ērģelniece Iveta Apkalna, sitaminstrumentālists Rihards Fedotovs, obojists Pēteris Endzelis, komponists un pianists Raimonds Tiguls, profesionālais koris Latvija, Liepājas simfoniskais orķestris. Koncertu sāks I.Apkalna ar šīgada jubilāra Aivara Kalēja Tokātu par korāli ,,Gods Dievam augstībā”. Galvenajā daļā – trīs izcilu komponistu darbi. R.Tigula monumentālais skaņdarbs Jūras grāmata ietver gan vēlējumu, gan atskatu uz pagātni un vēstījumu nākotnei. Būs skaistākie fragmenti no Imanta Kalniņa simfoniskās un kormūzikas viņa nenosvinētās 80. jubilejas gadā, kā arī ļoti interesanta, bet Latvijā maz zināma personība – R.Fedotovs un viņa mūsdienu mūzikas piemēri.

Ventspils koncertzāle Latvija pasākumus klātienē plāno atsākt 21.XI 17.00 ar ērģelnieka Kristiana Šmita koncertu (būs arī tiešraide). Harizmātiskais un virtuozais ērģelnieks strādā slavenos Vācijas orķestros, ir sadarbojies ar ievērojamiem kolektīviem, diriģentiem un solistiem. Ventspilī K.Šmits viesosies ar J.S.Baha, A.Pērta, Ž.Langlē un citu izcilu skaņražu opusiem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.