Aizvērt

Citādie Pilsētas svētki

2021. gada 12. jūlijā, 22:23
Raksta autors: Jānis Siliņš
Citādie Pilsētas svētki
Kuldīgā šonedēļ norisināsies vides objektu parāde jeb pilsētas defilē "Taureņiem tik savādiem".
No 13. līdz 18. jūlijam

Liepājas ielā Taureņu parāde: apskatāmi mākslas objekti – krēsli ar taureņu tematiku; mākslinieki: Iveta Goldberga, Kristīne Mateviča, Santa Kļava, Aivars Brencis, Iveta Brence, Reinis Kuncītis, Iveta Kuncīte, Kristaps Štobis, Kristīne Abika, Ina Ozola, Ieva Vītola- Lindkvista, Ole Lindkvists un Kristīne Šimpermane.

Semināra parkā Naktstaureņu apjukums: mākslinieces Dzidras Eglītes lielformāta gleznojumi uz zīda.

Liepājas ielas 10 pagalmā Kukaiņu salidojums: Mārtiņa Sproģa radītas metāla skulptūras – kukaiņi, kas izveidoti no dažādām metāla detaļām un uzgriežņu atslēgām. (Pagalms atvērts no otrdienas līdz sestdienai 10.00 – 22.00; svētdien 10.00 – 18.00.)

Māras dīķī Reibinoši veldzējošs Māras dīķa SPA: ūdenslāšu un lāzerstaru rotaļas instrumentālās un klasiskās mūzikas pavadījumā(12.00 – 24.00).

Baznīcas ielas 17 pagrabstāvā stikla mākslas izstāde Labrīt: mākslinieces Martas Ģibietes ģeometriskie u.c. darbi. Piektdien un sestdien 12.00 – 19.00 māksliniece demonstrēs darbu tapšanu, bet sestdien 12.00 – 19.00 stikla vitrāžu tapšanu rādīs Ieva Strazdiņa.

No 15. līdz 18. jūlijam

Estrādes parkā Teiksmainais dārzs: strūklakas, taureņi, spoguļi, zviļņi un dabas skaistums. Darbosies divas kafejnīcas.

Kuldīgas ielās un laukumos braucošās klavieres, Džeza bārs (Latvija), ielu ērģeles (Nīderlande). Pievienosies arī Holandes ielu ērģeles, ko darbinās to saimnieks Pēteris Dekers.

Vecajā rātsnamā no 16. jūlija entomologa, zinātņu doktora un fotogrāfa Agņa Šmita fotoizstāde Kukaiņi mazliet tuvāk (atvērta piektdien 9.00 – 17.00, sestdien, svētdien 10.00 – 15.00).

Sv.Katrīnas baznīcā 16. jūlijā 18.00 senās mūzikas koncerts E vivere, e morire: Mauro Pinčaroli (teorba; Itālija) un Ansis Bētiņš (balss). Skanēs 16. gadsimta beigu slavenāko itāļu, franču un angļu komponistu stāsti, bet nobeigumā – neapolitāņu kompozīcijas un tautasdziesmas.
Koncertu var apmeklēt, uzrādot derīgu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu vai pārslimošanas apliecinājumu.

Kuldīgas ielās un laukumos 16. un 17. jūlijā ielu deju grupa Mirror Theater (Austrija) jeb Spoguļu teātris un muzikālā ielu teātra grupa Celestroi (Francija).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.