Aizvērt
Aktivitātes sabiedrības informēšanai par vakcināciju pret COVID-19 biedrības “Latvijas Sarkanais Krusts” Kurzemes komitejā

Aktivitātes sabiedrības informēšanai par vakcināciju pret COVID-19 biedrības “Latvijas Sarkanais Krusts” Kurzemes komitejā

Biedrība “Latvijas Sarkanais Krusts” (LSK) īsteno projektu “Vakcinējies: esi drošībā” (Nr. 2021.LV/NVO_VAK/2) ar mērķi paaugstināt sabiedrības informētību par vakcināciju pret COVID-19 un veicināt vakcinācijas procesu vairākos Latvijas reģionos.
2021. gada 13. decembrī, 14:28
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Rudenī Latvijas koncertzālēs izskanēs  Harija Zariņa jubilejas koncertprogramma "Tu un es"

Rudenī Latvijas koncertzālēs izskanēs Harija Zariņa jubilejas koncertprogramma "Tu un es"

2017. gada 16. oktobrī, 10:45
Šogad Latvijas roka leģenda – ģitārists, komponists un daudzu hitu autors Harijs Zariņš – svin 60. dzimšanas dienu. Atzīmējot šo faktu, mūziķis kopā ar draugiem šā gada rudenī dosies vērienīgā koncerttūrē "Tu un es".
Aktualitātes finansējuma piesaistei

Aktualitātes finansējuma piesaistei

2017. gada 11. oktobrī, 16:31
Kurzemes plānošanas reģions informē par aktualitātēm finansējuma piesaistei.
Aicina ziedot zemessargiem nepieciešamā aprīkojuma iegādei

Aicina ziedot zemessargiem nepieciešamā aprīkojuma iegādei

2017. gada 27. septembrī, 12:37
Zemessardzes dienestam ir nozīmīga loma Latvijas drošībā. Zemessargi ir brīvprātīgi kareivji, kas ir gatavi veltīt savu laiku, spējas, veselību, enerģiju un noteiktās situācijās pat dzīvību Latvijas valsts un iedzīvotāju aizsardzības uzturēšanai. Lai zemessargi varētu nodrošināt pilnvērtīgu patrulēšanu diennakts tumšajā laikā, viņiem ārkārtīgi nepieciešams nakts redzamības ekipējums. Tādēļ līdz pat 18. novembrim fonds "Zemessargam.lv" uzsāk ziedojumu kampaņu "Palīdzot zemessargam, tu palīdzi sev", kurā aicina iedzīvotājus ziedot šī ekipējuma iegādei.
Jaunieši projektā "Latvijas nākotne … Eiropā" paredzēs Latvijas nākotni Eiropā līdz 2030. gadam

Jaunieši projektā "Latvijas nākotne … Eiropā" paredzēs Latvijas nākotni Eiropā līdz 2030. gadam

2017. gada 27. septembrī, 12:00
Briselē: vidzemnieks, mecenāts un starptautiskās organizācijas "ONE" jaunatnes vēstnieks Beļģijā Uldis Šalajevs ir izsludinājis Latvijas mēroga eseju konkursu "Latvijas nākotne … Eiropā" jauniešiem. Eseju konkursā tiek aicināti piedalīties visi jaunieši - neatkarīgi no tā, kur viņi šobrīd mācās, strādā, dzīvo - gan Latvijā, gan arī ārpus tās. Labākajiem eseju autoriem konkursa žūrija pasniegs diplomus un vērtīgas balvas.
Top krāsojamā grāmata, kuras saturu veidos senlatviešu vērtības mijiedarbībā  ar mūsdienīgo

Top krāsojamā grāmata, kuras saturu veidos senlatviešu vērtības mijiedarbībā ar mūsdienīgo

2017. gada 31. augustā, 16:12
Krāsojamā grāmata „Izkrāso Latviju” būs unikāli izveidota grāmata, kurā latviešu vērtības tiks atspoguļotas jaunā mūsdienīgā redzējumā.
Atbalsta iespējas un projektu konkursi

Atbalsta iespējas un projektu konkursi

2017. gada 21. augustā, 14:05
Izsludināta pieteikšanās atbalsta programmām un projektu konkursiem.
Izglītoti cilvēki – miera garants pasaulē

Izglītoti cilvēki – miera garants pasaulē2

2017. gada 16. augustā, 04:28
Korejas Republikas galvaspilsētā Seulā 17. septembrī notiks forums par miera idejas popularizēšanu pasaulē, tostarp tiks spriests kā izglītot cilvēkus, dot tiem zināšanas kā panākt un saglabāt mieru pasaulē.
Noteiktie ierobežojumi pīļu medības sezonā

Noteiktie ierobežojumi pīļu medības sezonā

2017. gada 13. augustā, 11:38
Pīļu medību sezonā Dabas aizsardzības pārvalde vērš uzmanību uz noteiktajiem ierobežojumiem munīcijas izmantošanā un medījamajās sugās.
Ierosina piešķirt  finansiālu atlīdzību nozieguma atklājējiem

Ierosina piešķirt finansiālu atlīdzību nozieguma atklājējiem

2017. gada 8. augustā, 08:27
Platformā ManaBalss.lv parakstus sāk vākt iniciatīva "Par finansiālu atlīdzību nozieguma atklājējiem". Tās autors Artūrs Ikvilds ierosina piešķirt finansiālu atlīdzību nozieguma atklājējiem, kā tas ir citās Eiropas valstīs, piemēram, Vācijā un Holandē. Valsts policija, Drošības policija un Ieslodzījuma vietu pārvalde jau par iniciatīvu izteikušās atzinīgi.
Starptautisko mediju nometne "Young Media Sharks 2017" tiks atklāta ar filmas "Atbrīvošanas diena" brīvdabas seansu Kuldīgā

Starptautisko mediju nometne "Young Media Sharks 2017" tiks atklāta ar filmas "Atbrīvošanas diena" brīvdabas seansu Kuldīgā

2017. gada 7. augustā, 17:05
Starptautiskā mediju nometne "Young Media Sharks 2017" jau šonedēļ pulcēs 50 talantīgus dažādu valstu jauniešus. Uz svinīgo atklāšanu ar filmas "Atbrīvošanas diena" seansu un sarunām ar filmas veidotājiem – režisoru Uģi Olti un producentu Uldi Cekuli – Kuldīgas "Goldingen Knight Cinema" otrdien, 8. augustā, 22.00, laipni aicināti visi interesenti.
Mobilitātes nedēļas konkurss – aicinām pieteikt pasākumus, kas mudina iedzīvotājus pārvietoties gudri

Mobilitātes nedēļas konkurss – aicinām pieteikt pasākumus, kas mudina iedzīvotājus pārvietoties gudri

2017. gada 1. augustā, 13:53
Pašvaldības, skolas un NVO tiek aicinātas laikā no 16. – 22. septembrim īstenot un pieteikt Eiropas Mobilitātes nedēļas konkursam pasākumus, kas veicina iedzīvotāju gudru pārvietošanos, mudinot izvēlēties videi un veselībai draudzīgus pārvietošanās veidus – velosipēdus, elektromobiļus, skrituļdēļus, skrejriteņus, kā arī ikdienas gaitās doties ar kājām vai sabiedrisko transportu.
Latvijas Radio darbinieki protestē pret NEPLP spiedienu

Latvijas Radio darbinieki protestē pret NEPLP spiedienu

2017. gada 13. jūlijā, 15:22
Latvijas Radio darbinieki atklātā vēstule kategoriski noraida un iebilst pret pagājušajā nedēļā medijos publicēto informāciju („Diena” 07.07.2017. „Lielās pārmaiņas skar Latvijas Radio”, Neatkarīgā Rīta Avīze” 10.07.2017. „Līdaka: „oligarhu saunas” – Vēlēšanu kampaņas sākums”), kurā Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļi norāda uz „dramatisku ainu”, minot virkni pārmetumu, sākot ar Latvijas Radio slikto pārvaldes sistēmu, pilnīgu bezatbildību un pretošanos pārmaiņām, beidzot ar politiski ieceltu sabiedrisko mediju vadību, kas ietekmē satura veidošanu: „Mēs taču zinām, ka visus gadus ir bijis tā: žurnālistu vadību sabiedriskajos medijos vienkārši ieceļ, balstoties uz politiskajām simpātijām”.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.