Aizvērt

Jau otro gadu Kuldīgā notiks “Demokrātijas kafejnīca”

2020. gada 29. jūlijā, 15:21
Raksta autors: Maija Jankovska, “Kurzemes NVO centra” valdes loce
Jau otro gadu Kuldīgā notiks “Demokrātijas kafejnīca”
8.augustā jau otro reizi notiks pasākums "Demokrātijas kafejnīcu" - brīva telpa sarunām, kurā satikties savstarpēji nepazīstamiem cilvēkiem, lai runātu par sabiedrībā aktuālām tēmām.
Mēdz teikt, ka mēs visi dzīvojam savos informācijas burbuļos, kuros katrā dominē kāds noteikts viedoklis. Atrasties tikai starp savējiem, līdzīgi domājošajiem ir ērti, taču arī bīstami. Lai sabiedrība varētu dzīvot savstarpējā saskaņā ir svarīgi apzināties to, cik mēs esam dažādi un spēt savā starpā cieņpilni sarunāties - tieši to vēlas panākt "Demokrātijas kafejnīcu" organizatori, filozofs Ģirts Jankovskis un “Kurzemes NVO centra” valdes locekle Maija Jankovska.

Tāpat kā pagājušajā gadā pasākums notiks Kuldīgā, "Baltās mājas" dārzā (Kaļķu ielā 3), kur vecu koku paēna tiks radīta improvizēta kafejnīca, piedāvāta Kuldīgā grauzdēta kafija un par aizraujošām sarunām rūpēsies īpašie viesi - katram kafejnīcas galdiņam būs kāds "saimnieks" (dažādu radošo profesiju pārstāvji, politiķi, sabiedriskie aktīvisti u.c.), kuru uzdevums būs rosināt sarunas, taču tajās līdzdarbosies ikviens apmeklētājs. Kas būs šī gada īpašie viesi, pirms pasākuma netiek atklāts - lai saglabājas intriga. Katrā ziņā pasākuma rīkotāji sola, ka būs interesanti.

Pasākumu rīko biedrība “Kurzemes NVO centrs” ar Sabiedrības integrācijas fonda un Kuldīgas novada pašvaldības finansiālu atbalstu.
 "Demokrātijas kafejnīca" notiks 8. augustā, no plkst. 17 līdz 20, taču apmeklētāji lūgti ierasties laikus - sākot no plkst. 16.30. Pasākuma adrese: Kaļķu iela 3, Kuldīga. Ieeja - bez maksas.

 
maija@kurzemesnvo.lv

Tālr. 26516115
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.