Aizvērt
Būt savējai zivij savā dīķī

Būt savējai zivij savā dīķī

Iedzīvotāju migrācijai ir dažādi līmeņi: no laukiem uz tuvējo centru, no mazpilsētas uz lielpilsētu vai arī prom no Latvijas. Bet kas vajadzīgs, lai cilvēki atgrieztos?
2019. gada 28. novembrī, 00:00
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Ar četriem bērniem grūti neesot

Ar četriem bērniem grūti neesot

2019. gada 16. jūlijā, 14:45
Mairita un Vitālijs Pupuri ar četriem bērniem savulaik pieredzējuši materiālas grūtības, bet tagad teic, ka dzīve kļuvusi labāka un daudzbērnu ģimenēm nemaz neejot slikti.
Dzīve bez elektrības

Dzīve bez elektrības3

2019. gada 8. jūlijā, 00:00
Mazi ienākumi un dzīve uz nabadzības sliekšņa, ārsts, pasts un citi pakalpojumi tālu, trūkst normāla mājokļa, slikta satiksme un ceļi. Dažādi ir likteņstāsti cilvēkiem, kuri dzīvo attālos lauku apvidos un sastopas ar sociālām problēmām. Par to turpinām stāstīt jaunajā rakstu ciklā, ko "Kurzemniekā" publicēsim līdz gada beigām. Šoreiz stāsts par Zentu Kočanovu no Gudenieku pagasta "Treidiem", kura dzīvo bez elektrības.
Bez elektrības Zenta varot iztikt

Bez elektrības Zenta varot iztikt4

2019. gada 4. jūlijā, 09:17
„Vai tad vasarā vajag elektrību? Man jāravē, trusīši, vistiņas un divas govis jāapkopj. Strādāju, kamēr gaišs. Televizoru paskatos, nomazgājos un veļu izmazgāju pie sava druška – kaimiņa. Vai vēl ko vajag? Nē! Es dzīvoju super!” tā uzskata Zenta Kočanova, kura dzīvo Gudenieku pagasta Treidās.
Ugunsnelaime "Mežindriķos"

Ugunsnelaime "Mežindriķos"

2019. gada 20. jūnijā, 18:25
Dažādi ir cilvēku likteņstāsti, dzīvojot gan attālos lauku apvidos, gan sastopoties ar sociālām, veselības un citām problēmām. Par to jaunajā rakstu ciklā, ko "Kurzemniekā" publicēsim līdz gada beigām.
„Te viss reiz būs…”

„Te viss reiz būs…”

2019. gada 18. jūnijā, 16:25
„Mežindriķos tagad dzīvoju es ar dēliņu Aivīti un dzīves draugu Andi, kurš man palīdz atjaunot māju un prot visus darbus,” saka Snēpeles pagasta iedzīvotāja Diāna Šteinberga. 2014. gada aprīlī uguns paņēma viņas ģimenes māju – senu koka ēku, kas bija celta 19. gadsimta sākumā, ar ļoti lielu mīlestību un rūpību atjaunota un iekārtota.
Cerība ir

Cerība ir

2019. gada 17. jūnijā, 00:00
Mazi ienākumi un dzīve uz nabadzības sliekšņa, nepieejams ārsts, pasts, citi pakalpojumi, normāla mitekļa trūkums, slikta transporta satiksme, slikti ceļi. Dažādi ir cilvēku likteņstāsti, dzīvojot gan attālos lauku apvidos, gan sastopoties ar sociālām problēmām. Par to būs jaunajā rakstu ciklā, ko "Kurzemniekā" publicēsim līdz gada beigām. Cerot, ka stāsti pievērsīs gan konkrēto pašvaldību attiecīgo dienestu uzmanību, gan rosinās administratīvi teritoriālās reformas veicējiem domāt par to, kā cilvēkiem laukos nodrošināt pakalpojumu pieejamību, un to, kā palīdzēt tiem, kas dažādu iemeslu dēļ nespēj sev nodrošināt minimālo cienīgas dzīves līmeni.
Lai lauki nepaliek bez cilvēkiem

Lai lauki nepaliek bez cilvēkiem1

2019. gada 14. jūnijā, 09:00
Mazi ienākumi un dzīve uz nabadzības sliekšņa, nepieejams ārsts, pasts, citi pakalpojumi, normāla mitekļa trūkums, slikta transporta satiksme, slikti ceļi. Dažādi ir cilvēku likteņstāsti, dzīvojot gan attālos lauku apvidos, gan sastopoties ar sociālām problēmām. Par to būs jaunajā rakstu ciklā „Lai lauki nepaliek bez cilvēkiem”, ko „Kurzemniekā” publicēsim līdz gada beigām. Šoreiz stāsts par Didžu ģimeni, kura jau septiņus gadus dzīvo nepiekurināmā mājā bez grīdas un ar jumtu, kuram uzkritis koks. Vairāk lasiet 14. jūnija „Kurzemniekā”.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.