Aizvērt

Kur piemērota vieta jaunietim ar garīgiem traucējumiem?

2019. gada 1. augustā, 17:30
Raksta autors: Kurzemnieks.lv
Kur piemērota vieta jaunietim ar garīgiem traucējumiem?
Anita Millere rāda, ka otrajā stāvā puisim piešķirtais pašvaldības dzīvoklis Vecvilgālē pēc ugunsgrēka izremontēts, ielikti jauni pakešu logi.
Foto: Antra Grīnberga
Kopš pavasara Kuldīgas novada Kurmāles pagasta Vecvilgālē bijuši 14 ugunsgrēki, kurus izraisījis jaunietis ar garīgās veselības problēmām. Uz jautājumu, kur puisim atrast vietu, lai netiktu pārkāptas viņa tiesības, bet netiktu apdraudēti citi, atbilde vēl meklējama.
Puisis atzīst, ka ir aizdedzinājis gan telpas, gan zāli, un pēc katras tādas reizes viņš nogādāts psihiatriskajā klīnikā Liepājā. Pēc īslaicīgas ārstēšanas atgriežas. Līdz nākamajai dedzināšanai... Vietējie dzīvo bailēs no jaunas nelaimes, jūtas bezspēcīgi un neaizsargāti. Baidās arī puiša mamma, kura atzīst, ka daudz lieto alkoholu, tādēļ dēls līdz pilngadībai dzīvojis bērnunamā.

Pašvaldība jaunietim piešķīrusi dzīvokli, kas arī dedzis, un nonākusi ķīlnieka lomā, jo ir līdzatbildīga gan par to, lai jauneklim ir, kur dzīvot, gan par pārējo iedzīvotāju drošību. Sociālais dienests, cik spējis, palīdzējis, bet tālākām darbībām, kas dotu produktīvu risinājumu, instrumentu trūkstot. Valsts policija pret puisi ierosinājusi krimināllietu par ļaunprātīgu dedzināšanu.

Vairāk 2. augusta Kurzemniekā.


Komentāri
Rumba atu
2019. gada 2. augustā, 16:04
Līdzīgi notiek ar garīgi nelīdzsvarotu cilvēku Rumbas pagastā,
visi zin (tai skaitā pašvaldības pāsrtāvji), bet neko nedara, kamēr notiks nelaime!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.