Aizvērt

Snēpelnieki dzied Paulu

2021. gada 12. oktobrī, 16:03
Raksta autors: Katrīna Blaua
Snēpelnieki dzied Paulu
Snēpeles kultūras namā noslēguma dziesmā apvienojas visi koncerta Dziesma manam pagastam dalībnieki.
Foto: Ingas Ezerietes arhīva foto
Šogad Snēpelē pasākums Dziesma manam pagastam ar devīzi Un atkal Raimonds Pauls rīkots par godu populārā komponista 85. jubilejai. Koncerts ir nofilmēts un apskatāms pagasta lapā feisbukā.
Oktobra pirmajā vai otrajā sestdienā snēpelnieki dzied 19. gadu. Tēma katru gadu ir cita. Šoruden dziedošie sanāca kopā 9. oktobra vakarā kultūras namā. Pavadošā grupa Imula iepriekš saņēmusi dalībnieku pieteiktās dziesmas, lai var laikus sagatavoties. Sākotnēji tas bijis kā konkurss, tomēr pēdējos gados kļuvis vienkārši par tīkamu koncertu.

Šoreiz to varēja apmeklēt cilvēki ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu vai arī negatīvu testu. Raimonda Vilmane, kultūras nama vadītāja, atzīst, ka skatītāju bijis ļoti maz – atnākuši tikai dziedātāju ģimenes locekļi. Snēpelē šis bijis pirmais zaļā epidemioloģiskā režīma pasākums, un daudziem tas vēl esot kas jauns un nesaprotams. Tomēr koncerts izdevies jauks: „Protams, visi nav lakstīgalas, tomēr kritizēt nedrīkst nevienu. Uzkāpt uz skatuves un dziedāt – tas jau ir brīnišķīgi, turklāt visiem kopā!”

Nākamgad plānots rīkot 20 gadu jubilejas apskatu. „Tas varētu būt ļoti skaisti, jo šai koncertā dzied vairākas paaudzes. Tas, kurš pirms 20 gadiem sāka kā mazs bērns, nu jau ir pieaugušais,” novērojusi R.Vilmane.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.