Aizvērt

Citādo svētku burvība

2021. gada 20. jūlijā, 21:16
Raksta autors: Amanda Gustovska
Citādo svētku burvība
Foto: Amanda Gustovska
Šogad Dzīres Kuldīgā svinējām citādāk, nekā ierasts, bet nebūt ne sliktāk kā citus gadus.
Taureņu krāšņums

Kuldīgas ielās varēja vērot viskrāšņākos taureņus, kuri aicināja piesēst gan no karstuma nogurušos kuldīdzniekus, gan iebraucējus.

Spoguļcilvēki

Liepājas ielā nevarēja nepamanīt garāmejošos spoguļcilvēkus no Austrijas, kuri, tērpti spožos, atstarojošos kostīmos, aicināja kopīgi nofotografēties un novēlēja jauku dienu katram pretimnācējam. Tie sevišķi lielu prieku sagādāja bērniem, kuru acīs bija redzams neviltota sajūsma.

Dabas valdzinājums Pilsētas estrādē

Taureņu šovs, dažādas pļavas un ūdens puķes, strūklakas priecēja gan bērnus, gan pieaugušos arī Pilsētas estrādē, kur varēja patverties no saules, atpūsties teltīs uz ērtajiem spilveniem un pufiem, sajust izveidoto dabas burvību, klausoties ūdens čalās un skaistajās, visiem zināmajās latvju dziesmās. Bērni novērtēja strūklakas atspirdzinājumu un milzīgās baltās ūdensrozes, uzkāpjot uz skatuves un papētot tās tuvāk.

Atspirdzināties Māras dīķa SPA

Pie Māras dīķa varēja veldzēties no saules Māras dīķa SPA. Tur darbojās vairākas strūklakas, bet nomierinošu atmosfēru dienā palīdzēja veidot videi īpaši piemeklēta mūzika. Vairāk košu krāsuun papildu labu atmosfēru piešķīra visapkārt dīķim izvietotās krāšņās vasaras puķes, pie kurām apmeklētāji varēja iemūžināt sevi skaistās, vasarīgās kopbildēs.   

Pēc pulksten 22.00 Māras dīķis no nomierinoši veldzējošā SPA pārtapa krāšņā gaismu šovā, izgaismojot strūklakas un ik pēc brīža pārsteidzot ar spraiga sižeta mūziku un spožiem projekciju stāstiem, kas bija jāatmin skatītājam pašam. Īpaši mistiski intriģējošu atmosfēru radīja dīķa apkārtnē virmojošā dūmaka, kas tika radīta mākslīgi.

Pašmāju mūziķu koncerti

Kuldīgas kafejnīciņās un radošajos kvartālos vakarpusē varēja dzirdēt koncertus dažādām gaumēm. Kaļķu ielas kvartālā varēja klausīties džeza skaņās kuldīdznieka Toma Mikāla un viņa grupas izpildījumā, baudot turpat radīto Duna Brewery alus garšu buķeti un gardus Āzijas ēdienus no busiņa Postoffice.

Svētku tirdziņa labumi

Svētku tirdziņā Pils parkā un Kalna ielas kvartālā varēja sevi palutināt, iegādājoties dažādus pašmāju gardumus, skaistus apģērbus un rotas ar latviskām zīmēm un ornamentiem.

Šogad tirgotāji Kuldīgā bija no visas Latvijas, piedāvājot pašu saražotu produkciju. Skaistas latviskas lina blūzes, galdautus un kleitas ar īpašām latvju rakstiem izšūtām jostām varēja iegādāties pie Rasas Zāģeres, kura bija atbraukusi no Mārupes.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.