Aizvērt

Mazs atskats uz citādajiem Kuldīgas svētkiem.

2021. gada 19. jūlijā, 20:32
Raksta autors: Auce Mūrniece
Mazs atskats uz citādajiem Kuldīgas svētkiem.
Kuldīdzniece Ance Pšečenko priecājas par iespēju baudīt pilsētas svētkus pandēmijas laikā, un, lai arī svētki atšķiras no ierastajām Dzīrēm Kuldīgā, tomēr tie nebūt nav sliktāki, jo, dodoties pilsētas ielās, ir iespēja sagaidīt dažādus pārsteigumus.
Foto: Auce Mūrniece
Fotoreportāža.

Novērtē organizatoru centienus

Jaunieši no Kuldīgas nedēļas nogalē muzicēja pilsētvidē un priecājās par pilsētā notiekošo. Lai arī grupas dalībnieki atzīst, ka nedaudz pietrūkst krāšņo dzīru, kas ik gadu notiek Kuldīgā, tomēr viņi novērtē organizatoru centienus atdzīvināt pilsētu un iepriecināt cilvēkus šajā mums ne tik ierastajā laikā.


Nenojaušot par Kuldīgā notiekošo
Tūriste no Rīgas Kuldīgā ar ģimeni ieradusies brīvdienās, nenojaušot par pārsteigumiem, kas kuldīdzniekus un pilsētas viesus sagaida šajā nedēļā. Visi priecājās par notiekošo un arī īpašo Kuldīgas auru.


 Īsto izjūtu izdevies iegūt
Tūriste no Aizputes uz Kuldīgas svētkiem braucot katru gadu. Lai arī nedaudz pietrūkst īstas Dzīru balles, tāpat izdevies iegūt svētku izjūtu, un tas esot pats galvenais.


Tēma pievilina daudzus
Studentei Martai Tintei ļoti patika šī gada svētku tēma – Taureņiem tik savādiem, kad pilsētu izdaiļojuši taureņi skaistās krāsās. Marta arī uzskata, ka šogad svētki ir pārdomāti: gan tēma, kas pievilina daudzus, gan ievēroti epidemioloģiskās drošības pasākumi, kas, viņasprāt, ir būtiski pandēmijas laikā.


Notiekošais sajūsmina
Anna brīvdienas aizvadīt Kuldīgā ieradusies no Cēsīm un bija sajūsmināta par pilsētā notiekošo. Viņai patika gan strūklaku un lāzeru šovs Māras dīķī, gan notiekošais estrādē, bet īpašu pārsteigumu sagādājušas braucošās klavieres.


Ar vienu vakaru nepietiek
Valda ar kungu, skatoties strūklaku šovu, gremdējās atmiņās par senioru pasākumu, kas norisinājies tepat, Māras dīķa krastā, tomēr uzsver, ka arī šogad svētki ir skaisti, interesanti un uzmanību raisoši. Viņi atzina, ka ar vienu vakaru nepietiekot, lai visu apskatītu.


Patīk plašums
Sanita no Talsiem Kuldīgā ieradusies pie radiem, un svētkus viņa apmeklējot katru gadu. Sanita atzīst, ka katru gadu tie ir atšķirīgi, taču šogad vislabāk patīk plašums – viss nav vienuviet, ir iespēja pastaigāties un nepārtraukti baudīt muzikālos priekšnesumus un vides objektus.


Cilvēku daudz, un visi atsaucīgi
Aina no zemnieku saimniecības Dzērvenīte Saldus novadā Pilsētas dārzā tirgoja dzērvenes un no tām radītos produktus. Viņa uzskata, ka šogad cilvēku ir daudz un visi atsaucīgi. Aina iemīļojusi Kuldīgu un labprāt brauc pilsētu apskatīt ne tikai svētkos, taču šoreiz neko apskatīt nav izdevies, jo tirgoties ieradusies viena.


Bauda virtuālajā vidē
Austrumu saldumu tirgotājs katros svētkos tirgojas Kuldīgā un uzskata, ka cilvēki ir noilgojušies pēc svētkiem. Pašam gan tos izbaudīt nav izdevies, bet bildes no pasākuma apskatījis vietnē Facebook un secinājis, ka šeit ir īpaša gaisotne un ka Kuldīga vienmēr mākot pārsteigt.


Arī jauniešiem prieks
Draudzenes, kuldīdznieces Enija, Alise, Gabriela un Enija (vai 2 Enijas) priecājas par notiekošo koronavīrusa laikā. Meitenēm patīk, kā izrotāta pilsēta, kā arī viņas priecājas par notiekošo estrādes parkā, īpaši novērtējot iespēju visas dienas garumā baudīt koncertu lielajā ekrānā.


Taureņiem tik savādiem – lieliska alternatīva
Kuldīdznieki Kristīne Āboliņa un Pēteris Pabērzs pilsētu izstaigāt devušies svētdienā un pārliecināti, ka tēma Taureņiem tik savādiem pilsētu padara krāsaināku, kā arī uzskata, ka džeza bārs, ielu ērģeles, braucošās klavieres un viss pārējais vecpilsētā notiekošais ir lieliska alternatīva Dzīrēm Kuldīgā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.