Aizvērt

"Perfektās kāzas" Kurzemes pērlē

2021. gada 29. jūnijā, 14:16
Raksta autors: Jānis Siliņš
"Perfektās kāzas" Kurzemes pērlē
Foto: Jānis Siliņš
Pirmdien Kuldīgā uzņemti jaunā pašmāju romantiskā komēdijseriāla "Perfektās kāzas" sižeti.
Seriālā piedalīsies Latvijas aktieri: Lelde Dreimane līgavas lomā, Kaspars Zāle līgavaiņa lomā, Mārtiņš Meiers Henrija lomā, Elīna Avotiņa un Eduards Johansons vedēju lomā, kā arī citi. Ainas uzņemtas Nordeķu muižā Pārdaugavā, Tukumā un Kuldīgā. "Perfektās kāzas" piedāvās vietējā satura ražotājs "Tet Studio", sadarbojoties ar filmu studiju "Cinevilla Films". Pirmizrāde plānota rudenī izklaides platformā "Tet+".

Nelielu ieskatu sniedz režisors Andrejs Ēķis: „Precīzu pirmizrādes datumu nevaru pateikt. Seriāls ir "Tet" pasūtījums. Sapratu, ka rudenī laidīs sabiedrībā. Būs piecas sērijas. Stāsts ir par greizsirdību, mīlestību – tā ir kaisles drāma. Pienākusi kāzu diena. Līgavai ir bijušais mīļākais, kurš viņu mīlējis, bet vienā brīdī pametis. Tad, kad brūce gandrīz sadzijusi un sieviete precas ar citu, ko viņa mīl, parādās bijušais mīļākais. Kā tas viss beigsies? Kāzu ceļojumu filmējam pašā Kurzemes pērlē. Sākums ir 60 kilometru no Rīgas. Kāzās parādās arī viesi, bet mazā sastāvā.”

Par filmēšanos stāsta aktrise L.Dreimane: „Šī man nav pirmā sadarbošanās ar režisoru Andreju Ēķi. Pirmā bija projektā "Nebaidies ne no kā" kanālā "TV3". Acīmredzot toreiz nepieļāvu kļūdas, un viņš izvēlējās turpināt sadarbību plašākā mērogā un galvenajā lomā. Nebija tā, ka tiku tajā uzreiz, – bija aktieru atlase. Kaut ko manī saskatīja – par to esmu vairāk nekā priecīga!

Aktieri šajā stāstā dzīvo. Uzskatu, ka šis ir kino, jo filmēšana ir apjomīga, augstā līmenī, ar daudziem iesaistītiem cilvēkiem un tehniku. Vienu brīdi jutos kā Aisedora Dunkana (dejotāja – red.), jo plīvurs ir trīs metru garš. Braucot mašīnā bez jumta, tas plīvoja, un kolēģis teica, ka jātur. Es atbildēju, ka plīvurs domāts tam, lai plīvotu. Viņš ļoti uztraucās, jo plīvurs, aptinoties ap kaklu, Aisedoru nogalināja. Godīgi sakot, šobrīd jūtos apprecējusies... ar kino. Viss ir skaisti – pat laikapstākļi ir labvēlīgi.”

Seriāls veidots pēc Zanes Zustas, Slavas Se un Andreja Ēķa scenārija. Producenti – Aija Ansone un Dita Celmiņa, operators – Mārcis Ābele.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.