Aizvērt

Deg uzņēmuma “Stiga RM” lobītava (papildināts)

2022. gada 10. augustā, 12:46
Raksta autors: Alberts Dinters
Deg uzņēmuma “Stiga RM” lobītava (papildināts)
Foto: Alberts Dinters
Šodien, 10.augustā, īsi pirms pusdienslaika kuldīdzniekus pārsteidza biezu un melnu dūmu mākonis, kurš pacēlās virs Ventspils ielas. Ugunsgrēks izcēlās vienā no uzņēmuma “Stiga RM” cehiem.
"Kurzemnieks" klātienē novēroja, ka uguns plosījās vienā no teritorijā esošajām ēkām. Kāds no strādniekiem sacīja, ka ugunsnelaime izcēlusies uzņēmuma lobītavā. To apstiprināja arī “Stiga RM” pārstāvis Jānis Osis, kurš pašlaik no plašākiem komentāriem atturējās.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) apstiprina, ka izsaukums saņemts pulksten 11.39 uz Meistaru ielu, kur ražošanas ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēka jau deg ar atklātu liesmu un liesmas strauji izplatās, apdraudot arī blakus esošās ēkas jumtu. Ugunsdzēsēju glābēju darbu sarežģī un apdraud ēkā esošie skābekļa baloni un lielā karstuma izraisīta jumta deformēšanās. Ugunsgrēka dzēšanai piesaistīti vairāk nekā 20 ugunsdzēsēji glābēji ar sešām autocisternām un autokāpnes. Pulksten 12.30 dzēšanas darbi vēl turpinājās. Valsts policija šobrīd bloķējusi to Ventspils ielas posmu, kas ir pie uzņēmuma teritorijas.

Ap pulksten 14.30 ar Kurzemnieku sazinās Stiga RM pārstāvis Jānis Osis, kurš ziņo, ka ugunsgrēks kokapstrādes uzņēmuma finiera lobītavā Kuldīgā likvidēts. Šobrīd Stiga RM sāk apzināt zaudējumus un centīsies maksimāli ātri atsākt ražošanas procesu. Uzņēmuma īpašums ir apdrošināts. J. Osis izsaka pateicību ugunsdzēsējiem par teicami paveiktu darbu.

Ventspils ielas posms pie uzņēmuma atkal ir atvērts autovadītājiem.

VUGD īsi pēc četriem Kurzemniekam ziņoja, ka dega vienstāva angāra tipa ražošanas ēka un tajās esošās iekārtas, gatavā produkcija kopumā 1000 m2, pie angāra piebūvētās ēkas jumts 35 m2 platībā un netālu esošajā ēkā transportieris un šķelda 10 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 20 cilvēki. Ugunsgrēka dzēšanai tika piesaistīta arī uzņēmuma traktortehnika. Šobrīd turpinās konstrukciju jaukšanas un liešanas darbi. Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.