Aizvērt

Deg Ozolu kūdras purvs

2021. gada 25. jūlijā, 19:38
Raksta autors: Alberts Dinters
Deg Ozolu kūdras purvs
Foto: Aculiecinieka foto
Šodien 25. jūlijā īsi pirms četriem pēcpusdienā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka Rendas pagastā redzami dūmi. Ugunsgrēks ir izcēlies Ozolu purvā.
Par ugunsgrēku VUGD informēja Valsts meža dienests darbinieki (VMD), informācija apstiprinājās, ka deg kūdra. Ap septiņiem vakarā uz vietas strādāja 14 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot četras autocisternas un kvadraciklu, kā arī tika izmantota traktortehnika. VMD Dienvidkurzemes virsmežniecības virsmežzinis Indulis Sarma Kurzemniekam pastāstīja, ka ugunsgrēks izcēlies tādā vietā, kurā ir stipri apgrūtināta piekļūšana, deg aptuveni 200 metrus gara kūdras kaudze. Lai novērstu ugunsnelaimi, palīgā ir izsaukts Nacionālo bruņoto spēku helikopters. Kopējā degšanas platība vēl nav aprēķināta.

Jāatgādina, ka arī pērnā gada maija beigās Ozolu purvā izcēlās ugunsgrēks, kurā kopumā dega 84 ha, sadega viens uzņēmuma "Baloži & Ko", kuri tur veic kūdras ieguvi, traktors. To likvidēja ap 70 VUGD darbinieku, ieradās autocisternas no Kuldīgas, Alsungas, Talsiem, Skrundas, Sabiles, Ventspils un Liepājas, Ventspils daļas konteinervedējs ar lielu ūdens tilpni, divi kvadracikli, daudz VMD darbinieku un tehnikas. Gaisa spēku helikopters divas dienas uguni dzēsa no gaisa.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.