Aizvērt

Noķer kūlas dedzinātāju

2021. gada 20. aprīlī, 11:45
Raksta autors: Alberts Dinters
Noķer kūlas dedzinātāju
Visplašākais ugunsgrēks Kuldīgas apkaimē pirmdien izcēlās Padurē, kur dega 5000 m2 pērnās zāles. Lai to nodzēstu, bija nepieciešamas divas VUGD ekipāžas.
Foto: Alberts Dinters
19. aprīlī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki Kuldīgas un Skrundas novadā steidza uz trim kūlas ugunsgrēkiem. Bet 17. aprīlī Kuldīgā, Sakņu un Atpūtas ielas krustojumā, zāli aizdedzinājis kāds vīrietis.
Padurē pērnā zāle dega 5000 m2, un uz notikuma vietu nācās traukties divām dzēsēju automašīnām. Pāris stundu pēc tam ugunsdzēsēji devās uz Virkas ielu, bet tur degšana ātri likvidēta, Kurzemniekam pastāstīja VUGD pārstāve Irita Slavinska. Vēl kūla mūspusē degusi Rudbāržu pagastā 1,5 hektāros.

Kūla svilināta arī 17. aprīlī Kuldīgā, Sakņu un Atpūtas ielas krustojumā. Uz turieni izsaukta Valsts policija. Likumsargi noskaidroja, ka tuvējā mājā ciemojies kāds vīrietis, un iemītnieki tieši pēc viņa aiziešanas konstatējuši, ka krustojumā aizdedzināta kūla, ko mājinieki pašu spēkiem nodzēsuši. VP pieņēma paskaidrojumu no iedzīvotājiem un arī no vīrieša, kurš tiek turēts aizdomās. Viņš pats nenoliedz, ka pērno zāli ir dedzinājis. Saskaņā ar Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumu par kūlas dedzināšanu naudas sods fiziskajai personai ir no 280 līdz 700 eiro. Lietas materiāli nosūtīti Kuldīgas novada domes administratīvajai komisijai.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.