Aizvērt

Ugunsgrēkā divi bojāgājušie (papildināts)

2021. gada 31. martā, 14:02
Raksta autors: Alberts Dinters, Dina Poriņa
Ugunsgrēkā divi bojāgājušie (papildināts)
Foto: Alberts Dinters
Traģiska ugunsnelaime notikusi Gudenieku pagastā.
Kā vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, 30. martā saņemts izsaukums uz Kuldīgas novadu. Ar atklātu liesmu degusi divstāvu dzīvojamā māja, tai iebrucis jumts. Ugunsdzēsēji ēkā atraduši divus bojāgājušos, kuri nodoti Valsts policijai. Ugunsgrēks likvidēts ap trijiem naktī.

Pagasta pārvaldes vadītāja Daina Bērende apstiprina, ka nelaime izcēlusies Krastu mājās. Tā ir pašvaldības ēka ar pieciem dzīvokļiem, bet apdzīvoti bijuši tikai divi, un ticis plānots iemītniekus pārvietot uz citu dzīvesvietu. Mājā mituši tēvs un dēls, katrs savā dzīvoklī. Ugunsgrēku naktī pamanījuši vecā vīra pārējie dēli, kas dzīvo blakus saimniecībā un pirmie metušies radiniekus no uguns glābt. Tēvu izglābt izdevies, bet brāli ne. D.Bērende stāsta, ka tajā naktī pie jaunākā vīrieša ciemos bijis paziņa un viņi abi, visticamāk, ir tie, kurus krāsmatās atrada gājušus bojā. Izglābtais tēvs atrodas pie dēliem, un, tiklīdz visi būs no pārdzīvotā attapušies, tiks noskaidrots, kāda palīdzība nepieciešama.

Sociālais dienests ģimenei izmaksās 250 eiro krīzes pabalstu un pēc VUGD akta – arī 500 eiro pabalstu stihiskā nelaimē. Iesaistītajiem būs psiholoģisks atbalsts, bojāgājušā radiniekiem – arī palīdzība apbedīšanā. Pagasta pārvalde izglābtajam meklēs, kur dzīvot. Viņš palicis bez iedzīves.
Tie, kuri vēlas palīdzēt, var zvanīt sociālajai darbiniecei Ligitai Bergmanei pa tālr. 22013423.

Vēlā pēcpusdienā vēlreiz sazinoties ar D. Bērendi viņa laikrakstam pastāsta, ka arī pagasta pārvalde ir gatava pieņemt ziedojumus vīrietim, kurš izdzīvoja ugunsgrēkā, jo no sadzīves mantām un drēbēm palicis tikai tas, kas mugurā.
Par to, kas būtu nepieciešams, un drēbju izmēriem lūdz sazināties ar Gudenieku pagasta pārvaldi zvanot pa tālruņiem 63352117 vai 63352171.

30. martā dzēsēji izsaukti arī uz Virkas ielu Kuldīgā, kur 900 m2 degusi kūla.

30. un 31. martā Kurzemes brigāde saņēmusi trīs izsaukumus uz ugunsgrēkiem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.