Aizvērt

Ar atbalstu un soli pa solim

2022. gada 21. novembrī, 17:48
Raksta autors: Kristīne Pabērza, Daiga Bitiniece, Amanda Gustovsk
Ar atbalstu un soli pa solim
Šoreiz "Kurzemnieka" rakstu sērijas "Izpēti, izgaismo, risini!" uzmanības centrā mājokļu jautājums saistībā ar reemigrāciju – kā veicināt cilvēku atgriešanos Latvijā.
„Neatrisināmu situāciju nav. Varbūt sākumā kādam ir panika. Uzklausām un mēģinām nomierināt. Tad solīti pa solītim ejam uz risinājumu. Pēc tam cilvēks secina, ka nav nemaz tik sarežģīti,” stāsta Kurzemes plānošanas reģiona reemigrācijas koordinatore Agnese Berģe.


2018. gadā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija piecos Latvijas reģionos izveidoja šādu koordinatoru tīklu. Galvenais uzdevums ir sagatavot informāciju atbilstoši iespējamā reemigranta interesēm, kā arī palīdzēt pēc ilgstošas prombūtnes atgriezties, iesaistīties vietējā sabiedrībā, atrast darbu.

 
 „Ja ir iekrājumi, vēl aizvien iegādāties īpašumu ir viegli, un citur tas būtu neiespējami. Tas gan atkarīgs no dzīvesvietas. Iespēju ir daudz arī darba ziņā, var atrast bērnam dārziņu, īpaši provincē. Uzrakstot attiecīgajiem dienestiem, atbildes var saņemt un saprast, ko darīt tālāk,” uzskata vieglatlēte, olimpiete Lauma Grīva, kura dzimtenē atgriezās pirms sešiem gadiem.



Lasiet vairāk rītdienas, 22.novembra, numurā!


____________________________________


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.