Aizvērt

Demokrātijas festivāla atbalstam politiķi ziedo grāmatas

2021. gada 25. maijā, 10:01
Raksta autors: Maija Jankovska
Demokrātijas festivāla atbalstam politiķi ziedo grāmatas
Latvijas Valsts prezidents, premjerministrs, vairāki ministri, Saeimas deputāti, eksprezidenti un Kuldīgas novada politiķi piekrituši ziedot grāmatas, kuras 27. maijā būs iespēja iegādāties tiešsaistes izsolē. Lielā intriga – grāmatu pircēji nezinās, kādu tieši grāmatu iegādājas, bet savas likmes liks par konkrētu politiķu ziedotajām grāmatām. Izsolē gūtie ienākumi tiks izmantoti cēlam mērķim – stiprināt demokrātijas kultūru jeb konkrētāk – Demokrātijas festivāla organizēšanai. Tas notiks Kuldīgā 6. un 7. augustā.
Izsoles ideja aizgūta no pasaulē pazīstama ziedojumu vākšanas formāta "Aklais randiņš ar grāmatu", kurā cilvēki pērk citu saziedotas grāmatas, kas iesaiņotas necaurredzamā materiālā, uz kura uzrakstīts tikai kāds grāmatas citāts vai cita veida norāde par grāmatas saturu, taču neatklājot, kāda tieši grāmata ziedota. Šajā gadījumā biedrība “Kurzemes NVO centrs”, kas ir šīs akcijas organizators, lūdza, lai grāmatas  ziedo Latvijā pazīstami politiķi. Līdzīgi kā “Aklajā randiņā ar grāmatu”, arī šajā gadījumā grāmatu pircēji nezinās, kādu grāmatu iegādājas, taču zinās, kurš politiķis to ir ziedojis. Grāmatu varēs iegūt, piedaloties izsolē, kas notiks 27. maijā visas dienas garumā, izmantojot tiešsaistes rīku “Charity Auctions Today”. Izsoles noslēgumam no plkst. 18.30 līdz 20.00 varēs sekot līdzi arī tiešsaistes pasākumā, ko vadīs Demokrātijas festivāla organizatori.

Kolīdz noziedotās grāmatas būs ievadītas sistēmā, saite uz izsoles interneta lapu tiks publicēta biedrības “Kurzemes NVO centrs” interneta lapā (www.kurzemesnvo.lv) un Demokrātijas festivāla Kuldīgā “Facebook” lapā.

Pasākumu atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds un SIA “JELGAVAS TIPOGRĀFIJA”. Kā norāda tipogrāfijas valdes priekšsēdētājs Māris Matrevics: “Kopš brīža, kad Johans Gūtenbergs ieviesa pirmo drukas iekārtu, zināšanu un informācijas pārnese ir notikusi gaismas ātrumā. Un demokrātija, kā zināms, nav iespējama bez informētas un izglītotas sabiedrības.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.