Aizvērt

Parunā ar savu bērnu!

2021. gada 8. martā, 16:21
Raksta autors: Dina Poriņa
Parunā ar savu bērnu!
Foto: Publicitātes foto
No šodienas līdz 14. martam tiešsaistē ikviens var pieslēgties sarunām pirmajā bērnu mentālās veselības nedēļā "Runā ar mani", kuras nolūks ir pieaugušajiem pastāstīt par bērnu psihisko veselību un to, kāda palīdzība ir pieejama. To rīko kādreizējās kuldīdznieces Ivetas Parravani dibinātā biedrība "Debesmanna".
Sarunās un lekcijās piedalās pazīstami speciālisti: psiholoģe, psihoterapeite Diāna Zande (bērnu temperamentu veidi un ietekme uz mentālo veselību), pusaudžu psihoterapeits Nils Sakss-Konstantinovs (trauksmainie pusaudža gadi un palīdzība, kā tos pārdzīvot), psihoterapeits Artūrs Miksons (pāraprūpe un helikoptervecāki), psihiatrijas ārste Ieva Everte (vecāku garīgās veselības ietekme uz bērnu), klīniskā psiholoģe Kristīne Balode (tabu tēma – bērna seksualitāte), bērnu psihiatrs Ņikita Bezborodovs (ko no bērna var prasīt konkrētā vecumā), klīniskā psiholoģe Laila Pāpe un citi speciālisti.

Ar videostāstiem un lasījumiem dalās literātes, kuras stāsta par savām izjūtām: Dace Vīgante, Laura Vinogradova, Agnese Zarāne, Zane Zusta, Ilze Andersone, Svetlana Amberga, Rute Kārkliņa, Sabīne Košeļeva, Iveta Rēdliha, Vineta Trimalniece, Evija Gulbe, Lilija Berzinska, Inga Pizāne, Jana Egle un Elīna Lāce. Bet kopā ar Annu Pannu tiek cepti emociju cukurcepumi. Visi iesaistītie to dara bez atlīdzības.

I.Parravani skaidro: „Pašlaik vairāk nekā jebkad svarīgi ir vienam otru saredzēt un sadzirdēt, atpazīt mentālās saslimšanas pazīmes un iedrošināt meklēt profesionālu palīdzību, ja tāda nepieciešama. Pētījumi rāda, ka 50% psihisko saslimšanu bērniem parādās līdz 14 gadiem, bet 75% traucējumu izpaudīsies līdz 24 gadu vecumam. Tāpēc svarīgi jau agrā bērnībā pievērst uzmanību ne vien fiziskajai, bet arī mentālajai veselībai. Šajā nedēļā piedāvājam sarunas ar speciālistiem un pedagogiem, lekcijas un podkāstus, aicinot gan vecākus, gan mācībspēkus iesaistīties diskusijās un uzzināt ko jaunu.”

Plašāka informācija: www.debesmanna.com. Visi notikumi – tiešraidē Debesmannas vai partneru organizāciju lapās vietnēs Facebook un Instagram, arī portālā Lsm.lv. Vēlāk sarunas var meklēt ierakstos.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.