Aizvērt

Skolā direktoru maiņa

2020. gada 14. septembrī, 21:13
Skolā direktoru maiņa
No 11. septembra Mārtiņš Burke-Burkevics vairs nav direktors Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskolā.
„Tas ir lēmums, kas skar mani, ģimeni un manu veselību. Tīri cilvēcīgi ar tādu slodzi kaut ko vajadzēja mainīt. Cilvēkam ir tik spēka, cik ir. Mums gaidāms ģimenes pieaugums, un bija jāizsver prioritātes. Apsvēru to jau augustā, taču vēlējos, lai septembrī skola veiksmīgi iesākas. Tas nav saistīts ar to, vai man patīk vai nepatīk skolā strādāt. Tur ir spēcīga komanda, un skolas darbs man ļoti tuvs, taču atgriezties šajā pozīcijā neplānoju,” komentē M.Burke-Burkevics.

Darbu direktora amatā viņš sāka pērn novembrī pēc tam, kad pašvaldība viņu izraudzījās atkārtotajā konkursā. Pašlaik M.Burke-Burkevics kā mācītājs vada četras draudzes – Kuldīgā, Īvandē, Ēdolē un Turlavā, pilda arī Zemessardzes kapelāna pienākumus.

Kā ziņo pašvaldība, Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskolu līdz jauna direktora apstiprināšanai vadīs Inese Astaševska.

No 14. septembra par V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas direktora pienākumu izpildītāju iecelta pašreizējā Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra vadītāja Inese Astaševska. Līdzšinējais skolas direktors Mārtiņš Burke-Burkevics pēc savas iniciatīvas lūdzis izbeigt darba tiesiskās attiecības ar pašvaldību.

Kuldīgas novada pašvaldība pateicas M. Burkem-Burkevicam par ieguldīto darbu, jaunām idejām un izrādīto entuziasmu skolas attīstīšanā.

I. Astaševska V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas kolektīvu vadīs līdz brīdim, kad konkursa kārtībā tiks izraudzīts un apstiprināts jaunais direktors. Vienlaikus I. Astaševska saglabās Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra vadītājas amatu.

14. septembrī notika skolas kolektīva sapulce, kurā Kuldīgas novada Domes vadība un direktora pienākumu izpildītāja I. Astaševska tikās ar pedagogiem un tehniskajiem darbiniekiem.

I. Astaševska ir kuldīdzniece. Pēc V. Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijas absolvēšanas viņa Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā ieguvusi izglītības zinātņu bakalaura grādu sportā, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā – deju un ritmikas skolotāja kvalifikāciju un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā – sporta zinātnes maģistra grādu.

I. Astaševska kopš 2016. gada vada Kuldīgas novada bērnu un jauniešu centru, pirms tam strādājusi par pedagogu V. Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijā un Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolā.

Sagaidāms, ka Kuldīgas novada Domes sēdē 24. septembrī apstiprinās konkursa nolikumu, lai izraudzītos jauno skolas direktoru.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.