Aizvērt

Vienmēr būs darba iespējas

2020. gada 30. jūnijā, 04:02
Raksta autors: Lāsma Reimane
Vienmēr būs darba iespējas
LU Kuldīgas filiāles izlaidums Kuldīgas Pilsētas dārzā.
Foto: Lāsma Reimane
17 studentes no Tukuma, Talsiem, Ventspils un Kuldīgas pabeidza Latvijas Universitātes (LU) Kuldīgas filiāles skolotāja logopēda programmu. Izlaidums 26. jūnijā notika Pilsētas dārzā.
Valodas problēma pieaug ar katru gadu

Absolvente Jana Ekšteine no Ventspils novada saka: „Man tas bija turpinājums jau pabeigtajai pirmsskolas un sākumskolas programmai. Pusgads pagāja, un bija vēlēšanās turpināt. Strādāju pirmsskolas izglītības iestādē. Man patīk logopēda profesija, jo neviena diena nav vienāda. Esmu novērojusi, ka bērniem ir daudz sarežģījumu ar valodu.” Tukumniece Eva Grīnberga stāsta: „Bija liela vēlēšanās un mērķis. Strādāju pirmsskolas izglītības iestādē, un šī profesija bija sen lolots sapnis. Es varēju studēt Rīgā, bet Kuldīga ir skaista pilsēta, gribēju ceturtdienās braukt uz šejieni. Bērniem ir problēmas ar valodu, un šī problēma ar katru gadu pieaug. Profesija ir pieprasīta, esmu viena lielā bērnudārzā, kurā vajadzētu vēl vismaz trīs logopēdus.” Kuldīdzniece Biruta Lagzdiņa stāsta: „Basu skolu likvidēja, un nācu uz pilsētu darbu meklēt. Kuldīgas Mākslas un humanitārajā zinību vidusskolā vajadzēja logopēdu. Tad mans ceļš bija uz augstskolu. Šie divi gadi bija jauki, nekad pirms tam ar logopēdiju nebiju saskārusies. Jau strādāju par logopēdi, man patīk. Logopēdi var izpausties ar spēlēm, radošiem uzdevumiem. Arī Covid laikā bērni zvanīja, viņiem patika darboties caur video zvanu.”

 
Zināja, kāpēc šeit atrodas

LU Kuldīgas filiāles direktore Ruta Karloviča saka: „Gribējām, lai absolventēm ir svētku sajūta. Šobrīd LU ir vienīgā vieta, kurā ir šī augstākā līmeņa studiju programma, kur var turpināt apgūt jaunu kvalifikāciju, iegūstot skolotāja logopēda izglītību. Interese par šo kvalifikāciju ir ļoti liela. Šogad ir pirmais izlaidums šai programmai. Tā kā notiks visu augstskolu programmu pārakreditācija, lai nedublētos studiju programmas vairākās augstskolās, tad šogad šajā programmā uzņemšana nenotiks, bet tas nenozīmē, ka nebūs nākamgad. Šai profesijā vienmēr būs darbs, jo valodas problēmas pieaug.”

Programmas direktore Ilze Vilka saka: „Šis bija ļoti atsaucīgs kurss ar lielu uzņēmību. Ja bija jautājumi, tad bez kautrēšanās zvanīja, jautāja, un mēs risinājām. Studentes zināja, kāpēc uz šejieni ir atnākušas. Arī šajā grūtajā situācijā, kad nebija iespēja veikt praktiskus, īstus pētījumus, atrada atrisinājumus, lai tos veiktu. Viņām ir visas iespējas iet un darīt visu to labāko.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.