Aizvērt
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Sacensības

Sacensības

2020. gada 16. jūnijā, 04:10
„Mans darbs ir novērst maliķošanu, bet nelegālajiem zvejotājiem darbs ir to izdarīt tā, lai viņus nenoķer. Tās ir sacensības. Kurš pieļaus kļūdu, tas zaudēs,” saka zivju inspektors Viesturs Cimermanis.
Kā sper zibens

Kā sper zibens

2020. gada 11. jūnijā, 21:02
„Paruna Zibens divreiz vienā vietā nesper nav gluži patiesa. Tieši otrādi: ja zibens spēris vienreiz, tas droši spers arī vēlreiz. Ja ne tieši turpat, tad kaut kur blakus,” skaidro zibensaizsardzības sistēmu speciālists Ģirts Dziedātājs.
Mācās abi

Mācās abi

2020. gada 9. jūnijā, 06:53
„Sunim un saimniekam pats svarīgākais ir nodibināt saikni un cieņu, jo ne velti ir teiciens: „Suns ir cilvēka labākais draugs.” To var sasniegt nevis ar drastisku dresūru, bet gan ar izpratni un šādu audzināšanas modeli. Būtībā vienlaikus ar mājas mīluli mācām arī saimnieku,” secina Ginta Lešinska no "Labas uzvedības skolas" suņiem.
Švaks pēc skata

Švaks pēc skata

2020. gada 29. maijā, 06:44
„Reiz Kuldīgā tika tiesāts dēls, kurš tēvam nodarījis miesas bojājumus. Apsūdzētais bija pamanījies līdz pusei izģērbties un tā mēģināt pierādīt, ka ir švakas miesas būves un nav spējīgs nodarīt to, par ko tiek tiesāts,” atceras tiesnese Anita Simsone.
Labi, ka bikses var nogriezt īsākas

Labi, ka bikses var nogriezt īsākas

2020. gada 26. maijā, 04:22
„Pa priekšu iet vīrs, kas pusgarās zeķes šodien nomainījis ar īsajām. Kājas no ceļiem uz leju piena baltumā. Mums otrādi – bikses iedegušas līdz celim. Parādās saule. Labi, ka bikses var nogriezt īsākas un padarīt par šortiem, bet T-krekliem noplēst piedurknes,” Daina Girvaite atceras no ceļojuma pa Svētā Jēkaba ceļu Spānijā.
Darām visu, lai palielinātu ienākumus

Darām visu, lai palielinātu ienākumus

2020. gada 22. maijā, 00:53
„Ja nepietiek naudas, ir divas iespējas: samazināt izdevumus vai palielināt ienākumus. Šajā krīzē mums bijusi iespēja ārējos tirgos par izdevīgi zemiem procentiem naudu aizņemties. Darām visu, lai palielinātu ienākumus. Proti, nevis pirktu vairāk piena, bet meklētu, iegādātos vairākas govis, kas pienu dos nākotnē,” saka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Katram sava pieeja

Katram sava pieeja

2020. gada 19. maijā, 05:35
„Bet ir arī tādi jaunieši ar radziņiem. Viņi atnāk, pasēž maliņā, parunājas ar draugiem, pačakarē savu telefonu. Kamēr šeit strādāju, esmu sapratis, ka ar katru jārunā pilnīgi citādāk,” saka Kuldīgas novada bērnu un jauniešu centra darbinieks Adrians Dravnieks.
Numura atgadījums

Numura atgadījums

2020. gada 15. maijā, 05:33
Kuldīdznieces piedzīvojums citā mazpilsētā: „Pazaudēju maku ar visām bankas kartēm. Atradu pēc divām dienām. Uz savas mašīnas vāka renītē pie logu tīrītājiem… Pati tur noliku. Vispirms mašīna pusi dienas nostāvēja stāvlaukumā. Pēc tam divas dienas un naktis – ielas malā pie mājas. Pēc tam, maku meklējot, divreiz izbraucu cauri pilsētai no viena gala līdz otram. Beidzot pamanīju, lasot nost skariņas, kas sakritušas no blakus augošā koka. Labi, ka neizgāju uz policiju.”
Nevajag baidīties mēģināt

Nevajag baidīties mēģināt

2020. gada 12. maijā, 04:33
„Par biznesa sākšanu cilvēkiem ir stereotips, ka tas nozīmē uzreiz sākt ko lielu. Tad rodas šaubas: „Ko tad es, parasts cilvēks… Man tas nav aizsniedzams.” Bet biznesa formas ir dažādas. Galvenais ir laba ideja. Nevajag baidīties mēģināt,” saka bijusī kafejnīcas Šarlote īpašniece Aira Egle.
Zivīs nav problēma

Zivīs nav problēma

2020. gada 8. maijā, 00:23
„Zivis domātas tam, lai tās ķertu, un tās jāķer! Ja kāds saka, ka viņš to nevar izdarīt, tad problēma ir nevis zivīs, bet makšķerniekā,” saka zivaudzētavas Pelči vadītājs Valdis Plaudis.
Suitu parlaments

Suitu parlaments

2020. gada 5. maijā, 04:54
„Kad gribi iesaistīties procesā, lai būtu labāk, tad atduries pret to, ka suitiem pašiem nav savas balss. Viens dzīvo vienā pagastā, cits citā, Rīgā vai ārzemēs, un neviens kopienu nepārstāv,” tā jaunievēlētā Suitu parlamenta mērķi pamato Grigorijs Rozentāls.
Vecāki ir ļoti atbildīgi

Vecāki ir ļoti atbildīgi

2020. gada 30. aprīlī, 00:30
„Tā skaistā atziņa, kuru guvām, bija tā, ka vecāki ir ļoti atbildīgi par sava bērna uzvedību internetā. Viņi nemaz nav tik gatavi caur interneta pieejām atvērt durvis jebkuram garāmgājējam. Daudziem bija jautājumi par bērnu drošību,” tā par tiešsaistes projektu "Sava daba", kurā jaunieši palīdz citiem skolēniem, secina organizācijas "Scripture Union Latvia" vadītāja Līga Cepurīte.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.