Aizvērt
Nākamajā numurā ceturtdien, 1. janvārī
Klientu ievērībai!

Tehnisku iemeslu dēļ "Kurzemnieka" e-versiju pa atsevišķiem numuriem nevar iegādāties. Ja vēlaties to abonēt uz 30 dienām, lūdzam atsūtīt vēstuli e-pastā: sludinajumi@kurzemnieks.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, kur saņemt laikrakstu un tālruņa numuru. Mēs jums nosūtīsim informāciju par maksājumu.

Atvainojamies par pagaidu neērtībām!
Vecākas ziņas
Ja Mārtiņdienā zosis staigā pa dubļiem, tad Lieldienās tās ies pa ledu.

Ja Mārtiņdienā zosis staigā pa dubļiem, tad Lieldienās tās ies pa ledu.

2020. gada 5. novembrī, 19:36
(Latviešu tautas ticējums)
„Nevajag skaitīt gadus, vīna glāzes un mīļākos!” kuldīdzniece Daiga Šica ar sev raksturīgo humoru piesauc itāļu ieteikumu.

„Nevajag skaitīt gadus, vīna glāzes un mīļākos!” kuldīdzniece Daiga Šica ar sev raksturīgo humoru piesauc itāļu ieteikumu.

2020. gada 13. oktobrī, 20:27
.
Viedokļu polarizācija

Viedokļu polarizācija

2020. gada 21. septembrī, 14:15
„Protams, ka ir tendence, kas vērojama visā pasaulē, kur redzam viedokļu polarizāciju. Dažādas sabiedrības vai līderu grupas iestājas par vienām lietām vai jautājumiem, piemēram, vides un planētas nākotni, vakcināciju, kovidu. Dažkārt ir tā, ka vienas grupas viedokļi dominē vai ir skaļāki, vai viņi apkaro pretējo pusi, un dažkārt cilvēkiem rodas sajūta, ka nevar izpausties,” saka Baltijas Mediju izcilības centra vadītāja Gunta Sloga.
Tas skats uz ezeru, tie ozoli!

Tas skats uz ezeru, tie ozoli!

2020. gada 25. augustā, 22:32
Raidījuma Tas notika šeit vadītājs Dāvids Ernštreits Turlavā: „Mēs, filmēšanas grupa, vēl neesam pārāk lielā vecumā. Bet, kad iegājām Pliķu kapsētā, visi viens caur otru atzinām: „te gan es gribētu gulēt!” Tas skats uz ezeru, tie ozoli! Tādu kapsētu vēl nebijām redzējuši.”
Apēd naudu

Apēd naudu

2020. gada 7. augustā, 04:53
Spriežot, vai zemes gabalu pie Kuldīgas pārtikas tirgus ieinteresētajiem uzņēmējiem iznomāt vai pārdot, novada domes deputāts Ģirts Vēvers saka: „Tos 2800 eiro, ko saņemsim par nomu mēnesī, ātri apēdīsim, bet pārdodot saņemsim uzreiz lielāku summu.” Deputāts Mārtiņš Mednieks: „Apēdīsim arī tos 50 000.”
Veldze dvēselei

Veldze dvēselei

2020. gada 21. jūlijā, 09:07
„Ar aizliegumu pulcēties, kopā dziedāt un muzicēt var iznīcināt latviešu dvēseli. Mūziķis ir kā lejkanna, ar ko aplaista puķes – tas dod klausītājam veldzi. Un tas ir jebkurā līmenī,” saka Kuldīgas mūzikas skolas pedagoģe Stella Pavloviča.
Ja esi pelnījis, tad saņemsi

Ja esi pelnījis, tad saņemsi

2020. gada 17. jūlijā, 04:01
„Es domāju tā: ja esi savā vietā un kārtīgi strādā, tad slava un nauda klāt pienāk pati. Ja tavai darbībai pamatmērķis ir nauda, tas var novest kriminālā situācijā. Ja slava – morālā purvā. Tas attiecas arī uz radošām profesijām, jo popularitāte ir materiālais nodrošinājums. Bet pēc būtības – ja reiz esi pelnījis, tad saņemsi gan naudu, gan slavu, pats pēc tās netiekdamies,” saka kuldīdznieks Vilnis Kalns.
„Mēs vienkārši iesēdāmies kajakā un atairējām līdz Kuldīgai. Šī ir vienīgā pilsēta, ko apskatām,” saka lietuvieši Aleksandrs un Milda.

„Mēs vienkārši iesēdāmies kajakā un atairējām līdz Kuldīgai. Šī ir vienīgā pilsēta, ko apskatām,” saka lietuvieši Aleksandrs un Milda.

2020. gada 10. jūlijā, 11:32
.
Mode grilētājiem

Mode grilētājiem

2020. gada 7. jūlijā, 04:32
„Būtisks ir apģērbs – kaut arī pie grila ir silti, nevajadzētu grilēt atkailinātiem, jo dzirksteles var radīt apdegumus. Uzmanību jāpievērš arī kājām, kuras jānosedz slēgtos apavos. Karstos, metāliskos priekšmetus nevajadzētu aiztikt ar plikām rokām, bet izmantot cimdus vai dvieli. Arī gaļas gabalus pagaršošanai ieteicams neņemt ar pirkstiem, bet izmantot dakšiņu, jo cepšanas procesā izdalījušies karstie tauki momentā apdedzina ādu,” brīdina farmaceite Zane Melberga.
Jālieto ar prātu

Jālieto ar prātu

2020. gada 30. jūnijā, 05:15
„Lielākais drauds acīm šodien ir telefons. Visu laiku ar degunu esam ekrānā. Tā ir 21. gadsimta slimība. Lai acis atpūtinātu, telefons jānoliek malā. Ikdienā tas jālieto ar prātu. Vajag paskatīties pa logu tālumā,” saka acu ārsts Mārtiņš Ābelītis.
Domāt ārpus kastītes

Domāt ārpus kastītes

2020. gada 26. jūnijā, 04:26
„Tas ir stereotips, ka visi likumi jāzina no galvas. Jāspēj domāt ārpus kastītes. Mums jāpilda dažādi uzdevumi, piemēram, kāzusi. Likumi ir nevis jāmācās no galvas, bet jāmācās tos izprast un lietot. Uzdevumos nav ietvertas tikai juridiskās zināšanas – jāpārzina ekonomika, matemātika,” saka jurisprudences studente Roberta Balode.
„Jāņa vakarā jāstaigā pa pupu lauku un jāsukā mati, jo tad aug garas pupas.”  /Pierakstīts Anneniekos./

„Jāņa vakarā jāstaigā pa pupu lauku un jāsukā mati, jo tad aug garas pupas.” /Pierakstīts Anneniekos./

2020. gada 19. jūnijā, 04:49
.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.