Aizvērt

Var ziedot „okupekļa” nojaukšanai

2022. gada 12. maijā, 12:53
Raksta autors: Alberts Dinters
Var ziedot „okupekļa” nojaukšanai
Foto: Publicitātes foto
Trešdien, 11. maijā, portālā „Ziedot.lv” ir sākts vākt ziedojumus tam, lai Rīgā, Pārdaugavā, nojauktu t.s. Uzvaras pieminekli. Nepilnas diennakts laikā līdz 12. maija 11.30 bija saziedoti jau 79 000 eiro, un ik pēc mirkļa skaitlis pieaug.
Ieceres autors ir 4. maija deklarācijas klubs, kas iestājas par „Okupācijas staba” nojaukšanu. Aicinājumā teikts: „Simboliem ir nozīme. Piemineklis Uzvaras laukumā ir simbols, kas pamatnācijai atgādina par represijām, zaudētām dzīvēm un valsts okupāciju.
Mēs nedrīkstam noskatīties uz agresiju, mēs nevaram to pieļaut savās mājās, Latvijas galvaspilsētā.
Laikā, kad Ukraina cīnās par savas valsts neatkarību un atvaira brutālu Krievijas iebrukumu, nekādas provokācijas un naida kurināšana Latvijā nav pieņemama.

Latvijas tauta gadu desmitiem bijusi apspiesta. Laikā, kad tiek mēģināts uzbrukt tautu pašnoteikšanās tiesībām, mūsu vērtībām ir vislielākā nozīme. Mūsu senču pārdzīvotais smagajos okupācijas gados un mūsu vecāku atgūtā neatkarība nav aizmirsta, tā tiek godāta un cienīta. Latvijas tautai rūp brīva un demokrātiska valsts, tādēļ okupācijas piemineklim nav vietas Latvijā. Tas ir simbols okupācijai, pie kura pulcējas kara un vardarbības sludinātāji, un viņu okupāciju slavinošie saukļi un simboli aptraipa mūsu tautas vēsturi, cieņu un vērtības!”

Naudu paredzēts izmantot būvgružu aizvākšanai. Ikviens var ziedot vietnē „Ziedot.lv”.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.