Aizvērt

Upē pārkāpumi ir

2022. gada 21. aprīlī, 17:32
Upē pārkāpumi ir
“Kurzemnieka” uzrunātie makšķernieki atzina, ka cope varētu būt labāka. Esot tādas vietas, kur vimbu vietā ķeras brekši.
Foto: Alberts Dinters
Nav iegādātas licences un makšķernieku kartes, ir sūdzības par to, ka nav varēts nopirkt vienas dienas atļauju, – tas atklājās plašā Kuldīgas novada pašvaldības policijas un Valsts vides dienesta (VVD) reidā Ventā, kurā pārbaudīti 84 makšķernieki.
Pārbaudi abas iestādes rīkoja 15. aprīlī – pirmajās no četrām Lieldienu brīvdienām. Piedalījās trīs ekipāžas: divas ar kvadricikliem brauca pa abiem upes krastiem, viena – ar laivu pa upi. Uzrakstīti trīs protokoli: viens par to, ka copmanis divu makšķeru vietā izmantoja četras, pārējie par to, ka makšķerniekiem nebija licences.

„Situācija varēja būt labāka, bet ir bijuši tādi reidi, kad pārkāpumu ir vairāk,” atzīst VVD Kurzemes reģiona pārvaldes galvenais inspektors Jānis Sprugevics. „Pārtraukums pašvaldības licenču tirdzniecībā nenāk par labu – cilvēcīgi kāds var palaist garām to, ka tās atkal ir pieejamas.”

“Kurzemnieks”, piedaloties reidā, no ļoti daudziem makšķerniekiem dzirdēja sūdzības, ka iepriekšējā dienā, sevišķi vakarā, nevarēja iegādāties vienas dienas licences – tās ātri izpirktas. Jaunais licencētās makšķerēšanas nolikums nosaka: katru dienu ir pieejamas 60 vienas dienas pavasara un vasaras licences. Vēl bija novērojams, ka daudzi, kuriem lomā jau ir septiņas atļautās vimbas, kas dzīvas atradās uzglabāšanas tīkliņos ūdenī, ja noķēra nākamo un tā bija lielāka par kādu iepriekš noķerto, mazāko laida vaļā un paturēja lielāko. Brīvdienas pie upes izbaudīt bija atbraukuši cilvēki gan no Lietuvas, gan Rīgas, Jelgavas un pat Alūksnes.





Pašvaldības policijas un Valsts vides dienesta ekipējums ļauj ātri un veiksmīgi sarīkot vērienīgus reidus.


Mazāko atlaist, lielāko paturēt – šādu praksi pēdējā laikā piekopj daudzi makšķernieki, saprotot, ka atļautais skaits – septiņas vimbas – noķerts ļoti ātri.


Kur pie upes var piebraukt ar kvadriciklu, tur makšķernieki tiek pārbaudīti no krasta. Kur upei klāt netiek, tur – no laivas.


Ir tādi cilvēki, kuri Kuldīgā makšķerēt atbrauc uz vairākām dienām. Valsts vides dienesta vecākais inspektors Viesturs Cimermanis dokumentus pārbauda pie Ventas pretī Melnajai kolkai.
Komentāri
Aivars Rozītis
2022. gada 6. oktobrī, 22:47
Pret makšķernieku , kā pret kaut kādu kriminālnoziedznieku. Interesanti būtu uzzināt , kas ir patiesā labuma guvējs no šīm makšķernieku atļaujām !!!! Šajā valstiņā, vairs ne par ko nebrīnos !!!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.