Aizvērt

Tīklu darināšana iet plašumā

2022. gada 25. martā, 08:50
Raksta autors: Laila Liepiņa
Tīklu darināšana iet plašumā
Otrdienas rīta pusē pie Kuldīgas Centra vidusskolai apjoztā remonta žoga rosījās 9.b klase – tapa aizsargtīkls Ukrainas aizstāvjiem.
Foto: Laila Liepiņa
Vairākās Kuldīgas novada skolās bērni un skolotāji pin maskēšanās tīklus Ukrainas aizstāvjiem.
To koordinē Kuldīgas kultūras centrs. Kā trešdien pastāstīja direktore Inta Burnevica, Alsungas skolēni apņēmušies sagatavot divus tīklus, vēlmi iesaistīties izrādījusi arī Vārmes, Kabiles un Ēdoles pamatskola, Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību un V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskola.

Kuldīgas Centra vidusskolas audzēkņi kultūras centrā jau bija nogādājuši septiņus tīklus. Iesaistoties visiem, tas paveikts otrdien un trešdien pie skolas Mucenieku ielā un pie bijušās bibliotēkas Vakara ielā. Darbu organizējušas sekretāre Arita Kārkliņa un skolotāja Aiga Bērziņa. A.Kārkliņa skaidro: „Piedalījāmies kultūras centra pirmajā tīklu talkā, un radās ideja to darīt arī skolā. Brīvlaikā skolēniem, vecākiem izsūtījām aicinājumu izrevidēt skapjus, sameklēt audumus, sagriezt vajadzīgajā izmērā. Tad uzrunājām Kuldīgas tekstilu, ar materiālu palīdzēja arī Egita Dedze no uzņēmuma ED Kriksis. Arī tērpu māksliniece Ieva Ādamsone (idejas autore – red.) no Rīgas atsūtīja saziedoto audumu, piektdien domubiedru grupa to sagrieza, lai varam siet. Tīklus iedeva kultūras nams. Nolēmām tūlīt pēc brīvlaika ķerties klāt.” A.Bērziņa piebilst: „Strādājam no 8.30 pēc grafika – nāk pa vienai klasei, lai visiem pietiek vietas. Bērni ir saprotoši, atbalstoši un grib darboties.” Gatavie tīkli nonāk kultūras centrā.


I.Burnevica skaidro: „Izstiepjam virs skatuves kā dekorācijas, sakārtojam, lai pinums nav ne par retu, ne biezu. Pievienojam tīklu pasi, kurā ir ziņas par izmēru, tapšanas vietu, uzrakstām arī vēlējumu cīnītājiem. Kuldīgas tīkli atšķiras ar to, ka stūrī dekorācijai pievienojam saulespuķi. Griežot lupatiņas, var izlikt visas dusmas, sienot ielikt labas domas, un mīļumam – puķe.” Tīkli nonāk Rīgā, biedrībā Tavi draugi, kas tos nogādā Ukrainai. Divos vedumos no Kuldīgas turp aizvests 11 tīklu (ap 200 kvadrātmetru). I.Burnevica: „Vairāk
talkas nerīkosim, jo mūsu uzdevums bija ierādīt, kā to darīt pareizi. Vēl divus pabeigsim, un katrs savu roku var pielikt, ejot uz kino. Mēs taisām tīklu sagataves – apkārt jābūt striķim, lai malu var fiksēt.” Tīklu darināšana turpināsies, kamēr būs pieprasījums. Sazinoties ar kultūras centru, var ziedot mīkstus audumus brūnos, pelēkos un zaļos toņos.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.