Aizvērt

Ātrais tests darbā nebūs obligāts

2021. gada 30. novembrī, 18:28
Raksta autors: Alberts Dinters
Ātrais tests darbā nebūs obligāts
Atšķirībā no iepriekš izskanējušās informācijas, ka no 6. decembra visiem klātienē strādājošajiem būs vajadzīgi Covid-19 paštesti, valdība šodien izlēma, ka testēšana būs brīvprātīga un valsts par to nemaksās.
Otrdien Ministru kabinets lēma, ka par testu sagādi atbildēs darba devējs, kurš par tiem arī maksās. Ja tas šādu pārbaudi organizēs, tam būs jāizstrādā kārtība, paredzot, kā testēšana norit, kā tiek uzraudzīta šī procesa kvalitāte un fiksēti rezultāti, kā arī jāparedz rīcība pozitīvas atbildes gadījumā. Ja kādam darbiniekam tests izrādīsies pozitīvs, viņš no pienākumiem būs jāatstādina, un pārējie, kuri ar to ciešā saskarē būs atradušies pēdējās trīs dienas, tiks uzskatīti par kontaktpersonām. Darba devējam būs vai nu ik dienu kontaktpersonām jānoorganizē tests, lai inficēšanos konstatētu savlaicīgi un nepieļautu vēl lielāka skaita saslimšanu, vai arī jāsūta kontaktpersonas mājas karantīnā.

Darbinieki, kuri strādā klātienē (tai skaitā potētie un pārslimojušie) un kuriem darba devējs testēšanu neorganizē vai kam tā bijusi ilgāk nekā pirms 72 stundām, ierodoties joprojām rakstiski apliecina, ka viņiem nav elpceļu saslimšanas pazīmju, nav pienākuma ievērot izolāciju, mājas karantīnu vai pašizolāciju un nav zināms, vai pēdējās desmit dienās viņi bijuši tiešā saskarē ar kādu inficēto.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.