Aizvērt

Vai nu potējas, vai pamet darbu

2021. gada 9. novembrī, 09:55
Raksta autors: Daina Tāfelberga
Vai nu potējas, vai pamet darbu
Kuldīga bērnudārzā "Bitīte" potēti visi darbinieki, jo te apzinās, cik svarīgi ir, lai vide būtu droša un jaunā paaudze augtu veselīga.
Foto: Laura Vilerte
No 24 Kuldīgas novada izglītības iestādēm līdz šai nedēļai skolotāju un tehnisko darbinieku vakcinācija pilnībā pabeigta trijās. Astoņās to vēl nav sākuši darīt pa vienam cilvēkam, pārējās nav potēti divi līdz seši strādājošie.
Process pabeigts Ēdoles pamatskolā, Kuldīgas mūzikas skolā un bērnudārzā "Bitīte". Bet Alsungas pamatskolā, mūzikas skolā un bērnudārzā "Miķelītis", Skrundas mūzikas skolā un bērnudārzā "Liepziediņš", Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolā, Vilgāles sākumskolā un Turlavas pamatskolā potēties ne reizi nav gājuši astoņi skolotāji (katrā viens).

"Bitītes" vadītāja Līga Megne atzīst, ka kolektīvā bijusi abpusēja sapratne: vadība uzsvērusi, cik katrs darbinieks nozīmīgs, savukārt personāls esot atbildīgs par savu un bērnu veselību, lai darbu neapgrūtinātu.

Kopā novada skolās un bērnudārzos, kā arī bērnu un jauniešu centrā nav potēti 37 pedagogi un 21 tehniskais darbinieks. Domes izpilddirektore Ilze Dambīte-Damberga norāda, ka līdz 15. novembrim vēl ir nepilna nedēļa, kad iestāžu vadītājiem jāizlemj par darba attiecībām ar nevakcinētajiem. Lieli pārsteigumi gan vairs nav gaidāmi, tomēr attieksme var mainīties, kā tas, piemēram, notika pēdējā laikā Viduskurzemes pamatskolā-attīstības centrā, kur vēl nesen rādītājiem bija vieni no zemākajiem. Šobrīd tur nav vakcinēti četri pedagogi. ,,Nekā īpaši neviens netika ietekmēts, jo respektējām, ka tā ir katra paša izvēle,” teic direktore Ināra Oļena. ,,Mēs gan saņēmām pārmetumus, it kā tā būtu izlēmusi vadība. Mēs tikai izpildām to, ko valdība liek. Ar visiem skolotājiem tika runāts, katram bija savi argumenti. Visticamāk, viņi to arī nedarīs, un nāksies darba attiecības pārtraukt. Taču būs citi, kas nāks strādāt, un mācības netiks ietekmētas.”

Visvairāk nevakcinētu pedagogu (pieci) un viens tehniskais darbinieks ir V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolā (VPKV). Direktore Inese Astaševska skaidro, ka tas ir arī viens no lielākajiem kolektīviem, tāpēc procentuāli rādītājs nav sliktāks. Turklāt daudzās skolās vairākiem skolotājiem esot pārslimošanas sertifikāts, un viņiem pote pagaidām nav vajadzīga. Pieci skolotāji pārliecību diez vai mainīs, kaut runāts nez cik reižu, saka I.Astaševska. Viņa uzsver katra darbinieka vērtību, diemžēl nedrīkst ne iespaidot otra izvēli, ne arī nepildīt likumu. Būšot žēl pārtraukt attiecības ar labiem pedagogiem.
Komentāri
Aivars Rozītis
2021. gada 9. novembrī, 21:03
Protams ka jāvakcinējas . Par to nav ne mazāko šaubu. Izbrīna , ka skolotāji to vēl nav izdarījuši . Vai tiešām inteliģeces pārstāvji ir tik tumsonīgi un tuvredzīgi , ka tic visām melu un pasaku tantēm un interneta troļļu safabricētajai dezinformācijai !!!! Ļoti izbrīna - kā var strādāt Kuldīgas maizes ceptuve . Pats saimnieks netaisās vakcinēties un arī saviem darbiniekiem to neprasa ! Rezultātā ļoti daudz darbinieki ir saslimuši ar Covid , daudzi nav darbā, daži palikušie darbinieki puslimi vēl kaut ko strādā . Kā tas nākas ka šādās pārtikas ražotnēs var strādāt slimi un nevakcinēti darbinieki . Viennozīmīgi , šādas ražotnes ir uzreiz slēdzamas. Kā var izvadāt pa veikaliem pārtiku , kuru ražošanā piedalījušies ar Covid slimas personas ! Kuldīgas maizes ceptuves produktu nepērku jau mēnesi !!! Neko neteiktu ja nevakcinētie strādātu gateros , vai meža darbos un tml.
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.