Aizvērt

Medicīnā ārkārtas situācija, slimnīcā pacientus apmeklēt nedrīkst

2021. gada 8. oktobrī, 06:25
Medicīnā ārkārtas situācija, slimnīcā pacientus apmeklēt nedrīkst
Foto: Laila Liepiņa
Vakar valstī izsludinātā ārkārtas situācija medicīnā nozīmē visa līmeņa ārstniecības iestādēm mobilizēties un atbilstoši resursiem nodrošināt veselības aprūpi lielākam skaitam pacientu, komentē Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdis Agris Rozenfelds.
Kuldīgā paredzēts stacionēt tos, kuru akūtās veselības problēmas nav saistītas ar Covid-19, kā arī iespēju robežās nodrošināt no citiem stacionāriem pārvesto neinfekciozo Covid-19 pacientu aprūpi. Slimnīcai tas nozīmē paaugstinātu gatavību strādāt virsstundas intensīvākā režīmā. Ja kāds no personāla saslimst un daļai noteikts kontaktpersonu statuss, tad iestādes darbspēja sarūk. Pašlaik Kuldīgas slimnīcā ir slēgta puse no iekšķīgo slimību nodaļas, hronisku pacientu aprūpe notiek tikai Aizputes filiālē. Pacientu aizsardzībai visā slimnīcā noteikts pilnīgs apmeklējumu aizliegums. Līdz šim slimnīcas novietojuma un savlaicīgas personāla vakcinācijas dēļ pārslodze bijusi tikai dažās struktūrvienībās. Diemžēl atsevišķiem darbiniekiem slodze jau tagad ir ļoti liela. Tas rada bažas, ka pat viena cilvēka izkrišana no aprites var slimnīcas darbu apdraudēt, uzsver A.Rozenfelds.

Ja būs ārkārtas stāvokļa lēmumi vai rīkojumi no Veselības ministrijas, jābūt gataviem resursus pārorientēt un mobilizēt. Paredzams, ka plānveida operācijas var ierobežot vai aizliegt, ja gultas vajadzēs pārprofilēt. Ja lielās slimnīcas pārpildīsies, Kuldīga var piedzīvot arī akūtu Covid-19 pacientu uzņemšanu un ārstniecības personu pārkvalifikāciju. A.Rozenfelds: „Aicinām pret mediķu norādēm izturēties ar izpratni. Apzinoties stāvokļa nopietnību, nevaram dot nekādus solījumus un izteikt ilgtermiņa prognozes.”

 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.