Aizvērt

Kādi atvieglojumi jau ir spēkā

2021. gada 4. jūnijā, 13:22
Raksta autors: Alberts Dinters
Kādi atvieglojumi jau ir spēkā
1. jūnijā stājās spēkā pirmie epidemioloģiskie atvieglojumi, kas skar kultūras telpas, privātas tikšanās, tirdzniecību un citas sfēras.
Kultūrvietas

Individuālam apmeklējumam atvērtas bibliotēkas, muzeji un līdzīgas mākslas un vēstures izstāžu vietas, arī muzeja krātuvju un ekspozīciju telpas, mākslas galerijas, kultūras centri, piemiņas vietas, arhīvi un citas kultūrvietas. Lai jau vakar tās varētu darbu atsākt, Kultūras ministrija izstrādājusi epidemioloģiski drošas darbības vadlīnijas.

Ciemošanās

Turpmāk viena mājsaimniecība pie otras drīkstēs ciemoties telpās līdz desmit cilvēkiem, bet ārā divas – līdz 20 cilvēkiem.

Tirdzniecība

Atcelti ierobežojumi lielajiem tirdzniecības centriem, kuros darbu var atsākt visi veikali, un ielu tirdzniecībai jeb gadatirgiem, saglabājot drošas tirdzniecības nosacījumus.

Kapusvētki

Mirušo piemiņas dienu dievkalpojumus var organizēt ārā, ja kapsētā un apkārtnē visi lieto mutes un deguna aizsegu, ievēro divu metru distanci. Ap dzimtas kapavietām var pulcēties desmit cilvēku no divām mājām, ievērojot distanci no pārējiem. Reliģiskajai organizācijai kopā ar kapsētas apsaimniekotāju jānodrošina prasību ievērošana, jāorganizē cilvēku plūsma.

Iestājeksāmeni

Iestājpārbaudījumi uzņemšanai pamata un vidējā izglītībā, kā arī augstskolās tajās programmās, kurās praktiskā daļa attālināti nav iespējama, notiek klātienē, bet ne vairāk kā desmit cilvēkiem. Jālieto sejas maska, jāievēro divi metri.

Organizētājs nodrošina, ka papildlaikā pārbaudījumu var kārtot tie, kuri tā norisē nevar piedalīties tāpēc, ka Covid-19 infekcijas dēļ atrodas karantīnā vai izolācijā un var to dokumentāri pierādīt.

Lai piedalītos klātienē, 72 stundas pirms pārbaudījuma jāveic tests, un tam jābūt negatīvam. To var nedarīt tie, kuri ar dokumentiem var pierādīt, ka pēdējos trijos mēnešos bijušas inficēti ar koronavīrusu un apkārtējiem vairs nerada risku. Testu nevajag arī tiem, kas ar dokumentu var pierādīt, ka pret Covid-19 ir pilnībā vakcinēti.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.