Aizvērt

Baumas vai patiesība. Vai veikalos ieeja tikai maskās?

2020. gada 2. oktobrī, 16:27
Raksta autors: Alberts Dinters
Baumas vai patiesība. Vai veikalos ieeja tikai maskās?
1. oktobrī Kuldīgā paklīda runas, ka veikalos "Maxima" un "Rimi" ieviesta stingra kārtība un pircējiem jālieto sejas maskas: "Maximā" bez tām neielaižot, pie "Rimi" durvīm esot paziņojumi. Tās pašas dienas pievakarē "Kurzemnieks" abas tirdzniecības vietas apskatīja.
Pie veikala "Maxima" ieejas izlikts paziņojums, ka apmeklētājiem obligāti jābūt sejas maskām. Dodamies iekšā: neviena dusmīga apsarga, kurš bez maskas neielaistu, nav. Tirdzniecības zālē pilns ar pircējiem bez sejas aizsega. Redzams, ka vairāki apmeklētāji, izkāpuši no auto, uz tirgotavu dodas, uzliekot medicīnisko masku.

Tālāk ceļš ved uz "Rimi". Nekādu norāžu, ka ieeja atļauta tikai tad, ja esi aizsedzis seju, pie durvīm nav. Arī, izstaigājot veikalu un pārējo ēku, nav neviena, kurš aizrādītu, ka tur atrodamies ar nepiesegtu muti un degunu. Tātad – baumas vai patiesība?

"Kurzemnieks" sazinājās ar abu uzņēmumu pārstāvjiem. SIA "Maxima Latvija" atbildēja, ka Kuldīgas un Daugavpils veikalu apmeklētāji ir aicināti lietot sejas maskas, ņemot vērā valdības lēmumu par papildu drošību, lai šajās pilsētās ierobežotu Covid-19 izplatību.

Savukārt SIA "Rimi Latvija" sabiedrisko attiecību vadītāja Regīna Ikala skaidro, ka Kuldīgas un Daugavpils klienti uz veikalu var doties bez sejas maskas, jo platība nodrošina to, ka 2 m distanci var ieturēt. "Rimi" ievēro visu valsts institūciju norādījumus un darbojas atbilstoši situācijai. Visos veikalos ir iespēja dezinficēt rokas. Kases zonā, kur parasti vislielākā drūzma, ir papildu uzraksti un brīdinājumi kases ekrānā. Tāpat atkal ieviests iepirkšanās laiks cilvēkiem ar paaugstinātu inficēšanās risku, savukārt par distanci atgādina grīdas uzlīmes.

 

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.